Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Talsu traģēdijā bojāgājušā vecākiem izmaksās 20 000 latu kompensāciju

Valstij jāmaksā 20 000 latu kompensācija Talsu traģēdijā bojāgājušā zēna vecākiem, teikts Augstākās tiesas Civillietu tiesu palātas otrdien pieņemtajā spriedumā, portālu Diena.lv informēja Augstākās tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Spriedums paredz, ka 20 000 latu kompensācija jāsedz Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam (VUGD). Pārējā daļā prasība ir noraidīta, norādīja B.Kataja.

Motivēts tiesas spriedums būs pieejams 30.martā.

Prasību tiesā par morālā kaitējuma atlīdzības piedziņu no Iekšlietu ministrijas (IeM) un VUGD prasītāji cēla 2006.gada 18.septembrī, lūdzot piedzīt solidāri no atbildētājiem  500 000 latu par labu katram no bojā gājušā dēla vecākiem, kopā 1 000 000 latu.

Jau ziņots, ka1997.gada 28.jūnijā Talsos notika IeM organizētie ugunsdzēsēju un policijas svētki, kuru laikā bija iespēja apskatīt pilsētas panorāmu no augstuma, paceļoties ar ugunsdzēsēju autoceltni. Septītajā pacelšanas reizē deformējās autopacēlāja strēle, notrūka grozs, kā rezultātā bojā gāja prasītāju 13 gadus vecais dēls.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2007.gada 2.aprīlī nosprieda piedzīt no IeM un VUGD solidāri atlīdzību par morālo kaitējumu kopā 100 000 latu apmērā.

Apelācijas instances tiesa iepriekš lietu skatīja 2008.gada 30.oktobrī, kad tiesa par labu prasītājiem no Latvijas valsts VUGD personā piedzina atlīdzību par morālo kaitējumu 100 000 latu apmērā. Izskatot lietu kasācijas kārtībā, Senāts 2009.gada 16.decembrī apelācijas instances tiesas spriedumu atcēla daļā par piedzītās atlīdzības par morālo kaitējumu apmēru un nodeva lietu jaunai izskatīšanai, lietu virzību klāstīja B.Kataja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas