Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tavars: Dinamiski strādājošas valdības nomaiņa būtu lieka

Atbilstoši paša Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vērtējumam valdība strādā dinamiski, tāpēc tās nomaiņa būtu lieka un tikai radītu jukas, aģentūrai LETA sacīja "Apvienotā saraksta" (AS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

Vaicāts par pašreizējās valdības paplašināšanas vai jaunas valdības veidošanas iespējām, Tavars uzvēra, ka valdību nevar paplašināt, jo tas "juridiski nav iespējams".

Savukārt, ja Kariņš izlemtu nogāzt paša vadīto valdību, kuras darbu premjers vēl pagājušajā nedēļā vērtējis kā dinamisku un labu, - AS šādu soli neatbalsta, jo tas tikai radītu nevajadzīgas jukas, uzsvēra frakcijas vadītājs.

Politiķis atgādināja, ka tikko kā notikušajās "Apvienotā saraksta" un Kariņa sarunās iezīmējies, ka JV un AS ir vairāk vienojošo lietu nekā atšķirīgā. Un arī "par atšķirīgo var atrast zelta vidusceļu", pārliecināts Tavars.

Politiķis uzsvēra AS pieteiktos prioritāri risināmos jautājumus valdībai, tajā skaitā kreditēšanas veicināšanu, investīciju reģionos atbalstīšanu, birokrātijas mazināšanu iedzīvotājiem un uzņēmumiem, digitālās transformācijas veikšanu, iekšējo un ārējo drošību.

Vaicāts par Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča minēto termiņu - mēnesi un augusta otro pusi, līdz kurai jābūt skaidrībai par turpmāko situāciju ar valdības darbu, - AS frakcijas vadītājs norādīja, ka nevar to komentēt, jo viņa rīcībā nav kādas plašākas informācijas.

Augusta vidū gan gaidāmi nodokļu darba grupas, kā arī izglītības un veselības jomu reformu ziņojumi, atzīmēja Tavars.

Pašlaik oficiāli nav plānotas kādas partiju jaunas sarunas, piebilda politiķis.

Kā ziņots, partiju sarunas par turpmāko sadarbību šonedēļ pagaidām nav ieplānotas, aģentūra LETA noskaidroja "Jaunās vienotības" (JV) birojā.

Jau vēstīts, ka pēc Ministru prezidenta Kariņa iniciatīvas īsi pēc Valsts prezidenta vēlēšanām sākās partiju sarunas par valstij būtiskām dažādām tēmām. Premjera mērķis ir izveidot plašāku koalīciju.

Sarunās piedalās JV, Zaļo un zemnieku savienība un "Progresīvie". Savukārt AS un Nacionālā apvienība (NA) šīs tikšanās boikotē, jo neatbalsta pašreizējās koalīcijas - JV, AS un NA - paplašināšanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas