Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

TB/LNNK: Zatleram nav jābrauc svinēt 9.maiju

Tēvzemei un Brīvībai/LNNK uzskata, ka Valsts prezidentam Valdim Zatleram nav jāpieņem Krievijas premjera Vladimira Putina mutiskais ielūgums ierasties uz 9. maija svinībām Maskavā, jo latviešiem tas atgādina par okupāciju.

„Visa pasaule 2. Pasaules kara upurus piemin 8. maijā, savukārt Krievijas tradīcija rīkot pompozas svinības 9. maijā Latvijas pilsoņiem simboliski atgādina par otrreizējās padomju okupācijas iestāšanos Latvijā ar tai sekojošām masveida deportācijām. Šīs svinības Krievijā turklāt nav vērtējamas kā starpvalstu attiecību pasākums – tā ir tikai un vienīgi Krievijas iekšējā lieta. Lai tajā piedalītos, Latvijas Valsts prezidentam būtu jābūt ļoti nopietniem iemesliem, kurus viņš spētu pamatot arī sabiedrībai,” tā paziņojis TB/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Grīnblats.

Pēc viņa domām, V.Zatlera izšķiršanās apmeklēt 9. maija svinībās bez skaidrības par Igaunijas un Lietuvas valsts vadītāju rīcību met kārtējo sprunguli Baltijas valstu savstarpējās attiecībās, tā piespēlējot Krievijas ierastajai ārpolitiskajai taktikai šķelt Baltijas valstu vienotību.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas