Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

The Economist ironizē par Lužkova vēlmi pārcelties uz "rusofobisko Latviju"

Britu biznesa žurnāla "The Economist" Austrumeiropas apskatnieks Edvards Lūkass ironizē par bijušā Maskavas mēra Jurija Lužkova izteikto vēlmi pārcelties uz Latviju, ko Krievijas politiķi parasti dēvē par rusofobisku valsti."Elle, kuru pārņēmuši fašisti un pārvalda rusofobiski etnokrāti. Tā daži vadošie Krievijas politiķi un lielākā daļa mediju parasti apraksta Igauniju un Latviju.

Pavisam noteikti tā neesot vieta, kurā cilvēks gribētu pavadīt pensijas gadus," savā komentārā raksta Lūkass."Tikai daži [Krievijas politiķi] savos izteikumos ir bijuši skarbāki nekā bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, kurš reiz aizliedza pilsētas lielveikalos fašistiskās Latvijas šprotes," atgādina komentētājs."Tāpēc ir daudz interesantāk izlasīt, ka Lužkovs plāno pamest Maskavu, kur viņš tika gāzts niknā publiskā konfliktā ar federālo vadību, lai dotos uz Latviju. Laikam tur tomēr nav nemaz tik slikti," ironizē Lūkass.Kā jau ziņots, bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs gada nogalē Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedza lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Pieteikumā viņš atsaucies uz Latvijas likumdošanu, kas paredz piešķirt uzturēšanās atļaujas ārvalstniekiem, kas veikuši ievērojamas investīcijas Latvijā.Lužkovs kļuvis par baņķieri un ieguldījis naudu "Rietumu bankas" kapitālā, 16.janvārī vēstīja telekompānijas "TV3" raidījums "Nekā personīga".Tikmēr iekšlietu ministre Linda Mūrniece (Vienotība) ir nolēmusi iekļaut bijušo Maskavas mēru Juriju Lužkovu Latvijai nevēlamo personu sarakstā jeb tā dēvētajā melnajā sarakstā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta Rail Baltica izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA Eiropas dzelzceļa līnijas (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas