Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Titavs iesaka uz pusi samazināt Saeimas deputātu skaitu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
piekrītu
p
Pa lielam jau taisnība. Būtu interesanti, ja laiku pa laikam, piemēram, Diena publicētu tabuliņu, cik katrs deputāts ir ierosinājis likumprojektus, priekšlikumus likumprojektiem, uzstājies, ticies ar vēlētājiem utt. Ērti jau tā sēdēt un vāvuļot kaut ko komisijas sēdēs "pēc izjūtas", par to saņemot algu.
Eva Braun
E
69 deputāti -tas būtu atbilstoši lustratīvi saeimas šībriža darba pozai...
Jānis J.Dimants.,Jr.,M.D.
J
Pilnīgi piekrītu, ka jāsamazina Saeimas deputātu skaits uz pusi vismaz. Par politisko stagnāciju nav ko runāt. Saeimai nav politiskās gribas, nedz mugurkaula. Plānojam gan daudz un visu laiku, bet kā nav tā nav risinājumu ar pēctecību. Notiek liela un vētraina mīcīšanās uz vietas - bez virziena vai vīzijas nākotnē. Vēljoprojām nemākam sastrādāties valstiski!
Dido
D
Saeimu samazināt uz pusi - jā. Viena liela daļa tur tik un tā ir tikai paklausīgie pogu spiedēji. Par patriotismu - tur, manuprāt, ir smagāk. Līdz ar līferēšanu, visādu gudru iznireļu klausīšanu un pašu glēvulību, tā arī neesam spējuši definēt to platformu, uz kuras tad visiem būtu jāstāv, lai varētu kaut vārgi, bet tomēr sākt iečiepstēties par patriotismu. Visu Latvijai programmā un arī darbībā ir visskaidrāk nosauktī tie pamatakmeņi, uz kuriem, mēs esam gatavi vienoties un veidot kopīgo valsti. Kamēr tas visiem nav skaidrs, un kamēr vispār notiek kaut kādas runas par divvalodību, izglītības vai pašvaldību reformu par labu krievu dominantei mūsu valstī, nekāda bāze patriotisma skandināšanai nav izveidota un tāpēc nevajadzētu pašmērķīgi par šo jautājumu muti dzesēt. Un nevajatg teikt, ka visi būs laimīgi jau tad, ja ekonomiskie jautājumi tiks sakārtoti. Tas, nu, gan ir glupi. Vai mana latviešu ģimene būs laimīga, ja katrs pelnīs 5000 Ls mēnesī, bet šeit apkārt siros latviešu "pilsoņi", kas nemāk valsts valodu, kas rīko dzīres pie Uzvaras pieminekļa, kas pieprasa valsts ministriem televīzijā runāt svešvalodā un jāņos dzied "Odessa mama". Padomā, Dan.
Arturs - Pensionars
A
Grāmatvedis,vai labā nozīmē,cits jautājums,premjērs.No šejienes arī exsel tabulas.Skaitļot ekonomikā ir jāprot,tomēr bizness nav grāmatvedība,to sauc par uzņēmējdarbību.Pie mums nepārtraukti tiek jaukts, valsts budžets un uzņēmējdarbība.Vispār jau no Alfrēda Maršala 115 gadu vecajiem uzskatiem par tā devēto klasisko mikroekonomiku.Latvijā tiek uzspiests uzskats,ka valdība ,Saeima saka ko un kā.Tad prese gāgo par kautkādu liberālismu,bet MK valdošo izskatā ,raksta noteikumus ,daudzinot tos par SVF produkta kompromisu.Rezultātā valsts diktatorisks diktāts kuru ,piem.,Ēlerte sludina par atmodas brīvdomības izpausmi.Ne karsts ne auksts.Biznesa nav,budžets katastrofālos mīnusos un kāds te grāmatvedisks rezultāts ? Izrādās mūsu grāmatvedis biznesa un pat ģimenes budžeta saskaitu nepārzin,toties kā dzenis ziemas mežā kaļ,ejam pareizā virzienā-- biedri.
tendence
t
Latvieshiem ir vaajiiba uz leetiem populistiem.
Ieva
I
Es drīzāk ieteiktu ieviest maksu pēc padarītā: ja izvirza priekšlikumus ar pamatojumu, skaidro lietas, ko nav ņēmuši vērā kolēģi un, galu galā, iesniedz likumprojektus, tad algu maksāt. Ja sēž (vai ko nu kurš dara) savā krēslā un ne velna nedara, tad pigu. Vērtēt varētu sabiedriskās organizācijas, eksperti, studenti....TIKAI NEVIENA STARPTAUTISKĀ INSTITŪCIJA TO NEPIEĻAUS!
Jānis
J
Pareizi.
Sieviete
S
Tieši tā un būs ekonomija.Dauidzi guļ un knibinās,bet ne strādā un seko runātajam.
Tral -maks
T
Dans goda akadēmiķis ?
Jaa!
J
Pilniigi atbalstu; pat ieteiktu samazinaat uz 30 personaam. Un papildus mainiit veeleeshanu sisteemu no partijaam uz personaalijaam: taadaa veidaa veicinot katra deputaata personisko atbildiibu. Algas attieciigi, uz pieaugushaas atbildiibas reekjina, vareetu paaugstinaat.
protams tad
p
taču tad ka bus 50 tad bus jazin uz pusi mazāk lai aferus piesegt.
slida- fiksajam
s
Titavam ir galva uz pleciem, kurā smadzenes darbojas. Pieļauju, ka tev, fiksais, ir tikai muskuļi smadzeņu vietā.
slida
s
Ļoti prātīgs ieteikums. Arī Rīgas domē tos pogu spiedējus pēc frakciju vadītāju īkšķa virziena jāsamazina par 50 procentiem.
Troll
T
LZS to piedāvāja jau 1934. gadā. Saeima, dabiski, nepiekrita un nepiekritīs arī tagad. Kurš gribēs pats sev kāpjā kost?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas