Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

TP: nodoklim par dienesta auto jābūt 15 lati mēnesī

Tautas partija (TP) uzskata, ka nodoklis dienesta automašīnām, ja to izmanto privātās vajadzībās, nedrīkst pārsniegt 15 latus mēnesī. Tādu ierosinājumu TP valdes loceklis Edgars Zalāns iesniedzis Finanšu ministrija, kas iecerējusi uzlikt nodokli 81 lata apmērā. FM piedāvātā nodokļa likme esot nepamatoti augsta, kas rada risku neiekasēt budžetā plānotos ieņēmumus.

„Nodokļa apmēram jābūt adekvātam, lai nebūtu vēlme izgudrot radošus risinājumus, kā izvairīties no tā maksāšanas. Prakse jau ir pierādījusi, ka, nosakot pieņemamāku likmi, iekasēšanas rezultāti ir daudz labāki,” saka TP pārstāvis.

TP arī uzskata, ka maksājums par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu privātām lietām ir piemērojams tikai tad, ja tiek atceltas prasības uzņēmējiem veikt vieglo automobiļu maršrutu uzskaiti datu iesniegšanai Valsts ieņēmumu dienestā.

Balstoties uz FM datiem par dienesta automašīnu skaitu, ieņēmumi valsts budžetā, saskaņā ar TP aprēķiniem, sasniegs 20,7 miljonus latu.

Jau esam ziņojuši, ka FM ir iecerējusi no darbinieka apliekamā ienākuma par dienesta auto lietošanu papildu atskaitīt 44.90 Ls, kuros ietilps iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) 23% apmērā un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksas 9% apmērā. Atlikušos 36.14 Ls no kopējā 81 lata lielā nodokļu sloga segtu darba devējs. FM ierecējusi no šī papildu nodokļa valsts budžetā nākamgad ieņemt 38.4 milj. latu.

Saeimas Tautsaimniecības komisija, ko vada Vents Armands Krauklis (TP), pagājušajā nedēļā paziņoja, ka neatbalstīs jauna nodokļa noteikšanu, kamēr nebūs zināms noteikumu projekts, kādos gadījumos būs jāmaksā nodoklis par dienesta automašīnu izmantošanu personīgajām vajadzībām, kā tas tiks administrēts un kādos gadījumos noteiktas atlaides.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas