Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

TP Štālberga sniegtās liecības RD kukuļošanas lietā saista ar citām viņa apsūdzībām

Raimonda Štālberga liecības Rīgas domes (RD) kukuļdošanas lietā, kur viņš Tautas partiju (TP) min kā lietu kūrētāju, TP sauc par apmelojošām baumām, kuras "visdrīzāk liecina par mēģinājumu sabiedrības un tiesībsargājošo personu priekšā uzlabot savu reputāciju un, iespējams, pat izpelnīties mīkstāku sodu par noziegumiem, kuros pats tiek apsūdzēts".

R. Štālbergs šonedēļ Rīgas apgabaltiesā klāstīja, ka toreizējā RD Pilsētas attīstības departamenta amatpersona Pēteris Strancis miljonu eiro nosaucis par simbolisku samaksu un minējis Tautas partijas vārdu kā lietu kūrētāju. Viņš tiesai klāstīja, ka kādā reizē, kad devies uz RD kārtot lietas saistībā ar biznesa partneres un mīļotās sievietes Ināras Vilkastes projektu Rusova ielā, toreizējais Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Pēteris Strancis paziņojis - lai pilsētas attīstības plānā tiktu iekļauts attiecīgais zemesgabals, esot nepieciešams veikt simbolisku samaksu.

TP aicina Latvijas Republikas Ģenerālprokuratūru pievērst uzmanību šim gadījumam, pārbaudot R.Štālberga liecību patiesīgumu. "Esam pārliecināti, ka to saturs attiecībā uz Tautas partiju izradīsies nepatiess. Tas varēs būt par pamatu Ģenerālprokuratūrai ar visu likuma paredzēto bardzību vērsties pret R.Štālbergu par nepatiesu liecību sniegšanu krimināllietā," teikts partijas izplatītā paziņojumā.

Partija atgādina, ka R. Štālbergs tiek turēts aizdomās par liela apjoma līdzekļu izkrāpšanu no fiziskam personām un bankas, ka arī par VID amatpersonas automašīnas dedzināšanas organizēšanu sadarbībā ar Ernests Gulbi un kādu cietuma kamerā savulaik iepazītu personu. Prokuratūra arī cēlusi apsūdzību R. Štālbergam par komercnoslēpumus saturošu dokumentu zādzību. Ar tiesas lēmumu šobrīd apķīlāti visi viņa īpašumi un naudas līdzekļi, tostarp, kustamā manta dzīvesvietā Rīgā. Viņam piederošajam īpašumam "Mednieki" Rīgas rajona Garkalnes pagastā noteikts arests. Fakti liecinot, ka R. Štālberga pirmie likumu pārkāpumi fiksēti jau tālajā 1992. gadā, kad viņš tika atlaists no Zemessardzes par apģērba un munīcijas zādzību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas