Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Trešdienas naktī Rīgas reģionā pārkārtos TV kanālus, brīdina par to «pazušanu»

Naktī no 14. uz 15.septembri Rīgas apraides reģionā pārkārtos televīzijas kanālus - uz zemākām frekvencēm tiks pārkārtoti Latvijas televīzijas kanāli LTV1, LTV7, LNT un TV3, informē _Lattelecom _pārstāve Līga Bite.

Tas notiekot tāpēc, ka noslēdzas Latvijas pilnīga pāreja uz ciparu TV apraidi. Lai netraucētu televīzijas skatīšanos, plānotie darbi notiks nakts stundās no plkst. 00:00 līdz 06:00, skaidro L.Bite un sola, ka Latvijas galvaspilsētā un 70 km rādiusā uzlabošoties bezmaksas kanālu uztveramība, tuklālt virszemes TV pievienoti tiks vēl desmit jauni kanāli.

Tiesa, pēc šīs darbības TV lietotājiem atkal nāksies meklēt «pazudušos» TV kanālus automātiskajā meklētājā, kā arī varot parādīties dažādi uzraksti, piemēram, vājš signāls, nav programmu, digitālās plūsmas atjaunošana u.c. L.Bite mierina TV skatītājus, lai viņi nestraucas pat tad, ja nepādās nekāds uzraksts, «bet ekrānā būs melna bilde».

«Jau vairākus mēnešus analogā apraide visā valstī ir atslēgta, tādējādi ir atbrīvojušās zemākās frekvences, uz kurām tiks pārvietotas visas Latvijas TV programmas, lai vēl vairāk uzlabotu to uztveramību,» saka Lattelecom galvenais tehnoloģiju direktors Ģirts Bērziņš. Pārējā Latvijas teritorijā šāda pārkārtošana notikusi jau pavasarī.

Analogā apraide Latvijā tika atslēgta 1.jūnijā. Pēc Lattelecom aplēsēm virszemes TV šobrīd skatās vairāk nekā 190 000 mājsaimniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

KĀ ATRAST TV KANĀLUS?

Lai atrastu jaunās kanālu frekvences, jāveic TV programmu automātiskā meklēšana.

Automātiskās kanālu meklēšanas pamācību var atrast dekodera lietošanas instrukcijā, kā arī Lattelecom mājas lapā www.lattelecom.lv.

Ja kanālu pārskenēšanu neizdodas paveikt pašiem, Lattelecom aicina zvanīt uz palīdzības dienestu 177, kas soli pa solim palīdzēs šo darbību veikt.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas