Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Uz tikšanos ar prezidentu par pielaidēm partijas aicinās arī Maizīti

Uz tikšanos ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, kurā iecerēts pārrunāt jautājumu arī par premjera kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) pielaidi valsts noslēpumam, tiks aicināts arī Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Maizītis.

Gobzems pēc tikšanās ar potenciālajiem valdības partneriem žurnālistiem sacīja, ka KPV LV ir sazinājusies ar prezidenta kanceleju, bet precīzs tikšanās laiks vēl nav noteikts. Uz šo tikšanos tiks aicināts arī Maizītis, teica premjera amata kandidāts.

Gobzems izteicās, ka KPV LV vēlētos Maizītim vaicāt, kāpēc "specdienesta vadītājs nedara tiešos pienākumus", bet "publiski komentē informāciju, kas var kaitēt valsts reputācijai".

Kā ziņots, sešas tā dēvētās labēji centriskās partijas, kas piedalās sarunās par valdības veidošanu, vakar vienojās lūgt audienci pie Valsts prezidenta, lai rastu risinājumu situācijai, ņemot vērā, ka Gobzemam nav pielaides valsts noslēpumam, bet tās piešķiršana varētu prasīt laiku.

Pats Gobzems uzskata, ka tai vajadzētu būt plašākai sarunai par jauno politiķu iespējām saņemt pielaidi valsts noslēpumam, savukārt citi valdības veidošanas sarunās iesaistītie politiskie spēki norāda, ka iebilst pret pašreizējās pielaižu sistēmas reformu, jo uzskata to par samērīgu. Politisko spēku pārstāvji pirms tikšanās ar Valsts prezidentu atturējās prognozēt, kāds risinājums varētu iezīmēties sarunā.

Intervijā laikrakstam Neatkarīgā SAB direktors paudis, ka Gobzema vētīšana, lai saņemtu pielaidi valsts noslēpumam, varētu ilgt pat pusgadu.

Top komentāri

zvirbulēns
z
Maizītim uzdodami kaudze citu ne visai tīkamu jautājumu, galvenais jautājums, - kad SAB uzzināja partiju izvirzītos premjera kandidātu vārdus, uzvārdus, kādēļ nesāka informācijas vākšanu par šiem potenciālajiem premjera kandidātiem, tūlīt pēc to nominēšanas partijās? Otrs jautājums - kas ir Anna Jurjevna Potāpova no Maskavas Latvijā saukts Juta Strīķe, vai viņa ir vai nav saistīta ar Kremli ?
???
?
Maizītis augstāks par prezidentu ??? To gan nevar pieļaut.
Pielaižu sistēma ir nenormāla
P
Latvijā ieviestā pielaižu sistēma var tikt attiecināta uz NATO amatpersonām un citām personām, kam ir saistība ar specifisku NATO informāciju. Attiecībā uz politiķiem šādai sistēmai nevajadzētu būt. Attiecībā uz politiķiem un viņu rīcībā nododamo slepeno informāciju ir jāstrādā pēc principa: kas ir bijis, tas ir bijis, bet no šī brīža Tevi ir jāievēro tādi un tādi nosacījumi - jā nē, tad ir krimināls.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas