Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Uzņēmēji: Ar represīvām metodēm ēnu ekonomiku neizskaust

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
virpulis
v
Ēnu ekonomiku var izskaust tikai ar ļoti stingrām represijām. Tā rīkojas ASV un citur pasaulē. Tā šmaukšanās mums ir no PSRS laikiem, kad varēja zagt, kad varēja tirgot kreiso preci (dažādu), kad varēja kādus piekukuļot u.t.t. Tagad jābūt kā pasaulē par šmaukšanos sodīt līdz pat ielikšanai cietumā!!!
Anna
A
Lai bizness neaizietu ēnā, jāaptur ēnas novadīšanu uz tā. Visi nodokļi ir jāatceļ. Tā vietā, uztaisīt vienu saprotamo un vienkāršu nodokļu, no kura ir ļoti grūti izvairīties - nekustamā īpašuma nodokli lieliem īpašniekiem. Ēna ir vieta, kur uzņēmums var izdzīvot. Valsts izturās pret biznesu un pret tautu kā pret svešiniekiem un bizness vēlas atbildēt ar to pašu. Šodien ne par peļņu domā, bet gan par izdzīvošanu. Un tā ir valsts amatpersonu vaina, , ka tā (valsts) nav ērta, zadzīga un muļķīga, un visi nodokļi tiek izterēti tajā kā kazino. Valdība zaudē valsti un tās nākotni SVF ruletē. Un biznesam šeit nav daļas. Bet maksāt par spēlētāju fiškam ir vienkārši amorāli. Bailes no soda vēl var izspiest kādu asaru zadzīgu žuliku makā. Bet nabadzīgiem nav bailes kaut ko zaudēt. Un tā ir nopietnā jaunā realitāte. Galu galā, īstam biznesam ir jāsāk izkapšanu no sabrukošas un tukšas ekonomikas bedres un izvēlēties kādu barot: savus darbiniekus un izdzīvot, vai sen bankrotējošo valsts aparatu un nomirst. Skatities uz it ka valsts menedžeru turpinajošos marasmu, bez ne tikai dzīves līmeņa kāpšanas stratēģiju, bet pat bez pusaudža samdzenem un ticēt, ka viss būs labi .... Jā, rīt no rīta. Kopumā, jāpateicās tam, ka ir ekonomika, vismaz kaut kāda. Jo miruši nemaksā. Bet biedēs ... tā varētu pārdot ceptus kastaņus Parīzē un nopelnīt vairāk.
kamparins
k
enu ekonomiku veicina tas ka uznemumi var norekinaties sava starpa ar skaidru naudu un to ieviesa jau 90 to gadu sakuma un lidz ar to naudas plusma ir nekontrolejama Tapec ekonomikas un finansu ministrijam japienem nepopulari lemumu lai to apturetu Tad valsts varetu kontrolet naudas plusmu Un nekadi noteikumi no pirma lata viss caur bankam un parskaitijumiem Luk ta
Jānis
J
Viduslaikos par nodoku nemaksšanu sodja visi bargi,bieži izmantojot smagus miesas sodus un pat nves sodus.Neesmu tā kā dzirdējis,ka par nodokļu nemaksāšanu kāds būtu perts līdz bezsamaņai ,piemeram,Doma laukumā,bet varbūt vajadzētu....
hulalula
h
Šmidre nav pret ēnu ekonomiju, jo vinš pats darbiniekiem izmaksā algas aploksnēs! Kā nav kauns gudri spriest, ja pats negodīgi strādā!
ha
h
100 gadu būtu par maz, lai šo sabiedrību izārstētu no blēdīšanās, kas ir mantojums no padomijas laikiem.
Jaa
J
atkal izrādas,ka Latvijā ir tikai 3 uzņēmēji- šķēle,lembergs un šlesers. Nu nevienam te neienāk prātā pašam sākt ko darīt,jo uzņēmējdarbība tiek uzskatīta par visai apšaubāmu nodarbi. Tā vietā,lai strādātu un domātu, tiek rakstīti komentāri,kas pārsteidz gan ar savu kosmisko mērogu gan stulbumu.
Nav tik vienkārši
N
Nesen dienā jau bija laba karikatūra - aiz žoga pelēkā zona, kur stāv naudas čupas... Realitātē jau tas ne tuvu tā nav. Cik nedzirdam, ka tiek atrastas tādas un citas kontrabandas kravas, summas iespaidīgas, bet vai tās tiešām pēc tam var ieripot un ieripo valsts kasē? Muļķīgi ir salīdzināt mūsu uzņēmējdarbību ar uzņēmējdarbību Vācijā vai Zviedrijā, tur pavisam citas finansiālās iespējas un arī tradīcijas.
zibentiņš
z
nav nekādas ēnu ekonomikas. ir skaidras naudas eknomika. sauksim lietas īstajos vārdos. bet skaidras naudas ekonomika, tas ir labi! ietaupās paīrs, nav jāraksta čeki un ceļazīmes. viens otram ķepā naudu un visiem labi!
Jukums
J
Kādu valsts nozadzēju vienkārši ņemt un pakārt par biedinājumu citiem nemaz nenaktu par ļaunu.
ziv3
z
Aga, droši. Nez kāpēc Norvēģijā un Zviedrijā kur nodokļi ir vēl lielāki - biznesmeņi strādā un diez ko nečīkst. Kādi tad ir tie labie nosacījumi labai biznesa videi? Ļimons gadā uz rokas? Neaizrīsies no treknuma?
he
h
t.i. naivi -bet neviens nemaksās cerot, ka valsts beigs zagt - 20 gadus jau cerēja -vadzis ir konkrēti salūzis. un usa, eu, ru, āža kājas no valdības lien ārā ar neapbruņotu aci ;/ un ja valsts domā, ka būs otrādi tjipa vispirms maksās nodokļus un tad viņi nezags;DDD - tas tik parāda, ka valsts zog un nav gatavi būt caurspidīgi un profesionāli ;DDD
he
h
protams labāk prasīt 100latniekiem ;DD atbildi aju sen visi zin: 1. valsts rāda piemēru - pati nezog, un neapzog savu tautu. ir maximāli caurspīdīga -jo tauta uztur valdību nevis otrādi. un protams ir reāla nevis "politiskā"atbildība ;) 2. tiesu sistēma ir godīga un caurspīdīga, nevis... "jurmalgeitas varianti" 3. ir normāli -samērojami LV apstākļiem nodokļi 4. valsts kontrolē energoresursu un finanšu sektoru nevis statoil un bankas valsti tikko cilvēki - darba devēji un ņēmēji redzēs, ka nauda tiek izmantota tur kur tvajag, sāks maksāt!!!!
Hehe
H
Neticu, ka negodīgs cilvēks (lasi "uzņēmējs") kaut kad (ja būtu tādi likumi, piemēroti apstākļi, utt, utjpr) spēj būt godīgs. Viņš vienkārši nespēj!!! būt godīgs. Tas viņam ir asinīs no padomju laikiem - apšmaukt valsti. Kamēr šī "godīgo uzņēmēju" paaudze neizmirs, nekas nemainīsies.
Lasiitaajs
L
Piekriitu. Ja tie kas ir pie varas buutu ieintereseeti sakaartot nodoklju lietas vinji to vareetu izdariit dazhu meeneshu laikaa. BET negrib tachu neviens te neko sakaartot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas