Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Uzņēmējs: ziedoju pieredzējušām partijām, eksperimentiem nav laika

"Ziedoju neslēpjoties - atklāti un caurspīdīgi un aicinu tā rīkoties arī citus uzņēmējus," biznesa portālam Nozare.lv atzina uzņēmējs Donāts Vaitaitis, komentējot savu lēmumu ziedot iespaidīgas summas četrām konkurējošām partijām.

"Šis lēmums bija nopietns izaicinājums, taču izvēli par labu šim solim lika izdarīt tās 500 ģimenes, kurām darba vietas nodrošina manis vadītie uzņēmumi. (..) Ceru, ka šie ziedojumi liks atbildīgi strādāt politiķiem, kuri pieņems pārdomātus lēmumus un īstenos savus priekšvēlēšanu solījumus reālajā dzīvē," norāda D.Vaitaitis.

Miljonāru sarakstos minētais vairāku uzņēmumu īpašnieks un akcionārs D.Vaitaitis šomēnes četrām savstarpēji konkurējošām partijām ziedojis pa 18 000 latu, tādējādi kopumā ziedojumos iztērējot 72 000 latu, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) mājas lapā pieejamā informācija. D.Vaitaitis ziedojis Zaļo un zemnieku savienībai, partijai Jaunais laiks, Pilsoniskajai savienībai un partiju apvienībai Par labu Latviju!.

Jautāts, kādēļ nolemts ziedot vairākām partijām, D.Vaitaitis norāda, ka politiķiem, tāpat kā uzņēmējiem, ir nepieciešams starta kapitāls ideju īstenošanai, tomēr to nevar panākt viens politiskais spēks. "Tās ir partijas, kuras gadu gaitā savu varēšanu pierādījušas ar reāliem darbiem, un, mācoties no savām kļūdām, tagad spēs rīkoties ātri un pārdomāti. Jaunām politiskām organizācijām šīs pieredzes trūkst, un eksperimentiem patlaban nav laika," klāsta D.Vaitaitis.

Kā liecina Firmas.lv informācija, D.Vaitaitim pilnībā pieder SIA Krēmeri investīcijas un SIA Augšvoleri investīcijas. Viņam pieder arī 81,6% kapitāldaļu uzņēmumā Bizness, atpūta, sports, Carnikava, 80% - SIA Saluto, 54,5% - SIA Jaunpagasts plus, 50% - SIA AD Namu projekti, kā arī 25% kapitāldaļu SIA East - West Transit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas