Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vaidere pārsteigta par Lindermana vēlmi neaicinātam piedalīties konferencē Strasbūrā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (Vienotība) ir pārsteigta par biedrības Dzimtā valoda līdera un viena no krievu valodas referenduma iniciatoriem Vladimira Lindermana ieceri neaicinātam apmeklēt šodien Strasbūrā notiekošo konferenci Kāpēc latviešu valodai jāpaliek vienīgajai oficiālajai valodai Latvijā?.

Vaidere intervijā Rietumu Radio sacīja - ja cilvēks neaicināts vēlas apmeklēt pasākumu, tad tas parāda viņa kultūras līmeni.

Vaidere pauda izbrīnu par Lindermana ieceri apmeklēt konferenci un apliecināja, "ka viņš, protams, uz to nav aicināts", taču piebilda, ka arī nelūgti viesi varot konferenci apmeklēt.

"Lai viņš [Lindermans] tur uzturas, ja vien būs vietas," sacīja EP deputāte. Vaidere diplomātiski lika saprast, ka konferences laikā Lindermanam nebūs iespēju paust savus uzskatus.

Jau ziņots, ka šodien Strasbūrā pēc Eiropas Parlamenta (EP) deputātes Ineses Vaideres (Vienotība) iniciatīvas notiks starptautiska konference par latviešu kā vienīgo valsts valodu Latvijā.

Konferenci Kāpēc latviešu valodai jāpaliek vienīgajai oficiālajai valodai Latvijā? atklās Vaidere. Pēc tam plānota vairāku valstu EP deputātu un Latvijas ekspertu analīze par situāciju Latvijā saistībā ar gaidāmo referendumu par krievu kā otru valsts valodu.

Savu vērtējumu par latviešu valodas situāciju Latvijā sniegs vairāku valstu eksperti, tostarp bijušais EP prezidents Ježijs Buzeks un Eiropas Tautas partijas frakcijas prezidents Jozefs Dauls. No Latvijas konferencē piedalīsies arī Saeimas Izglītības un kultūras komisijas vadītāja Ina Druviete (Vienotība), demogrāfs Ilmārs Mežs, politologs Edvīns Šnore un vadošā etiķetes un protokola speciāliste Jeļena Jekateriņičeva.

Pasākumu iecerējis apmeklēt arī biedrības Dzimtā valoda līderis un viens no krievu valodas referenduma iniciatoriem Vladimirs Lindermans.

Lindermans iepriekš pastāstīja, ka trešdien plāno gan apmeklēt šo diskusiju, gan sarīkot preses konferenci, savukārt ceturtdien viņš iecerējis tikties ar EP deputātiem.

Lindermans norādīja, ka vēlas izskaidrot deputātiem "patieso situāciju Latvijā" un sniegt precīzu informāciju, jo EP deputāti no partijas Vienotība nodarbojoties ar dezinformāciju. Referenduma iniciators EP pārstāvjiem plānojot stāstīt gan par krievu valodas, gan pilsonības jautājumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas