Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Valdība konceptuāli atbalsta tautības norādīšanu pasē pēc personas pašas vēlēšanās

Apstiprinot atbildes vēstules projektu Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai, valdība šodien konceptuāli atbalstīja priekšlikumu norādīt pasē dokumenta turētāja tautību, ja persona pati to vēlas.

Kā teikts atbildes vēstulē Saeimas komisijai, "Ministru kabinets neiebilst pret attiecīgu grozījumu sagatavošanu Ministru kabineta 2012.gada 21.februāra noteikumos [..], kā arī šī jautājuma pasludināšanu par Ministru kabineta lietu."

Ņemot vērā minēto, valdība šodien uzdeva Iekšlietu ministrijai sagatavot un līdz 2013.gada 1.februārim iesniegt izskatīšanai Ministru kabineta sēdē attiecīgos grozījumus "Personu apliecinošu dokumentu noteikumos", paredzot, ka pēc personas pašas vēlēšanās pasē tiek iekļauta informācija par tās tautību.

Kā ziņots, 20.novembrī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija uz divām nedēļām atlika jautājuma izlemšanu par tautības ierakstu pasē, aģentūru LETA informēja komisijas priekšsēdētāja vietnieks Ivans Klementjevs (SC).

Komisija toreiz lēma nosūtīt vēstuli valdībai, lai uzzinātu, kāda ir Ministru kabineta nostāja šajā jautājumā. Tāpat deputāti vēlējās uzzināt, kāpēc netiek pildītas jau pašlaik spēkā esošās normas, kuras saskaņā ar vienu juridisko interpretāciju, iespējams, ļauj tautību ierakstīt pasē arī tagad.

LETA jau ziņoja, ka Saeima 15.novembrī nodeva izskatīšanai komisijās nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) izstrādātos un arī atsevišķu "Vienotības", Reformu partijas, Zaļo un zemnieku savienības un neatkarīgo deputātu atbalstītos grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, kas paredz atjaunot iespēju pasē ierakstīt tautību.

Deputātu atkārtoti iesniegtais priekšlikums paredz, ka pēc pilsoņa vai nepilsoņa brīvas gribas pasē varēs ierakstīt viņa tautību, turklāt personām, kuras pēc 2012.gada 1.aprīļa ir saņēmušas jaunu pasi, būtu tiesības prasīt tautības ierakstu pasē, nemaksājot par to valsts nodevu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas