Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Valdība lems par ministru vidū asumus izraisījušajām eID kartēm

Koalīcija pirmdien vienojusies, ka otrdien valdības darba kārtībā tiks iekļauts jautājums par eID (elektroniskās identifikācijas) karšu ieviešanas koncepciju, ko virza reģionālās attīstības un pašvladību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) un kas iepriekš raisīja asas diskusijas starp Tautas partijas (TP) un Jaunā laika (JL) ministriem.

Koalīcijā nav panākta vienošanās, ka E.Zalāna virzītais eID karšu ieviešanas variants tiks atbalstīts, un partneri vienojušies, ka valdībā par to tiks vēl diskutēts."Būs diskusija. Ja valdība neatbalstīs, tad tie, kas neatbalsta, lai uzņemas atbildību par neieviešanu," komentējot koalīcijas lemto, teica E.Zalāns. Īpašu uzmanību eID karšu ieviešana izpelnījās pērnā gada 28.decembra valdības komitejas sēdē, kad, diskutējot par šo E.Zalāna virzīto projektu, domstarpības radās starp finanšu ministru Einaru Repši (JL) un E.Zalānu. Pēc tam, kad E.Repše bija izteicis iebildumus, uzstājot nepieciešamību šo jautājumu atlikt un pieaicināt nozares ekspertus, E.Zalāns, protestējot pret sēdē notiekošo, pameta valdības zāli.JL ministri pauž bažas, ka E.Zalāna virzītā eID karšu ieviešana, iespējams, ir sadārdzināta un neatbilst valsts interesēm. Koncepcija piedāvā trīs variantus, kā ieviest eID kartes. E.Zalāna piedāvātajā variantā izmaksas veido nedaudz virs desmit miljoniem latu.

Ņemot vērā līdzšinējo jautājuma virzību, sagaidāms, ka rīt valdībā būs plašas diskusijas, iespējams, neiztiks arī bez asumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas