Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Valsts prezidenta amatam plāno virzīt arī Šmita kandidatūru

Daļa partijas KPV LV Saeimas frakcijas biedru Valsts prezidenta amatam vēlas virzīt Didzi Šmitu (KPV LV). Politiķis skaidroja, ka par šo jautājumu apspriedies ar saviem partijas biedriem. Taujāts, vai par savu kandidatūru runājis arī ar citu Saeimas frakciju pārstāvjiem, Šmits atbildēja netieši, sakot, ka visas partijas savā starpā diskutē par šo tēmu un ir skaidrs, ka valsts augstākajam amatam nepieciešami dažādi kandidāti.

Šmits skaidroja, ka sīkākus komentārus būs gatavs sniegt tikai pēc tam, kad viņa kandidatūra tiks izvirzīta oficiāli - likuma noteiktajā kārtībā.

Parlamentārietis Aldis Gobzems aģentūrai LETA norādīja, ka savu izvēli attiecībā uz Valsts prezidenta amata kandidātu formulēs pirmdien, tomēr piebilda, ka būtu "fantastiski iepriecināts, ja kandidātu vidū būtu Raimonds Pauls".

Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Saeimas deputāte Linda Liepiņa (KPV LV), pieņemts lēmums virzīt vēl vienu kandidātu Valsts prezidenta amatam - konkrēta persona jau ir izvēlēta, taču tās vārds pagaidām atklāts netiks.

Liepiņa skaidroja, ka, izvēloties Valsts prezidenta amata pretendentu, netika vērtēti personas nopelni pagātnē - par prioritāti vērtēšanā izvērtēta skaidra nākotnes attīstības vīzija ar fokusu uz iedzīvotāju labklājības veicināšanu. Minēto Liepiņa nav saklausījusi ne koalīcijas virzītajā Valsts prezidenta amata kandidātā Egilā Levitā, ne arī tiesībsargā Jurī Jansonā, par kura virzīšanu amatam lēmumu pieņēmusi Latvijas Zaļās partijas valde.

LETA jau ziņoja, ka, ja Saeimas deputāti balsos kā solījuši, tad Levits varētu saņemt vismaz 55 deputātu balsis. Atbalstu Levita kandidatūrai ir paudusi nacionālā apvienība Visu Latvijai! -Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Jaunā konservatīvā partija un partiju apvienība Attīstībai/Par!, kurām kopā ir 41 balss. Levitu plāno atbalstīt arī "Jaunā Vienotība", kuru Saeimā pārstāv astoņi deputāti.

No partijas KPV LV pagaidām atbalstu Levita kandidatūrai ir pauduši vairāki deputāti - Artuss Kaimiņš, Ramona Petraviča, Blumbergs, Jānis Vitenbergs, Aivars Geidāns, kā arī Ivars Puga.

Visas partijas savā starpā par to diskutē, un to, ka nepieciešamas dažādas kandidatūras.

Valsts prezidenta ievēlēšanai nepieciešama vismaz 51 deputāta balss. Šoreiz pēc izmaiņām Satversmē Valsts prezidents tiks ievēlēts atklātā balsojumā.

pievienota 3.rindkopa

Top komentāri

Lucite
L
Ka vispar Latvijas pilsoni vareja velet par so Kaimina trako majas partiju? Verojot vien marazmatiki Kaiminu, plebeju / purdul edaju Gobzemu, slauceju Lindu Liepinu....katru dienu ir pazemojums Latvijas valstij un latviesu nacijai. Tikai nevesalam cilvekam var but tada doma, ka R.Pauls varetu but par Latvijas valsts prezidentu, cilveks, kurs nespej vienu sakarigu teikumu noformulet. Ka vispar sis friks Gobzem vareja klut par advokatu ? Ka tas bija iespejams?
Gregs Millers
G
Piekrītu, ka Šmits ir nenopietna kandidatūra. Šeftmanis par prezidentu-tā tik vēl trūka! Prezidentam ir jābūt morāles etalonam! Šmitam te vēl krietni jāpiestrādā....
APŽĒLIŅ!!!
A
Šo maukuru, nelieti, blēdi, idiotu, mūdzi, meli un noziedznieku par prezidentu? Vai tad tiešām kāds ir smadzenēs drātēts, ka kaut kas tik nenormāls var prātā ienākt? Vislielāko draņķi republikā?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas