Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Vaškevičs ar smīnu sejā un maisiņiem rokās pamet Centrālcietumu

Kukuļdošanā vainotais atstādinātais Finanšu ministrijas (FM) Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieks Vladimirs Vaškevičs pirmdienas pēcpusdienā pameta Centrālcietumu, kur atradās kopš februāra sākuma.

Bijušais Valsts ieņēmumu dienesta Muitas kriminālpārvaldes priekšnieks Vaškevičs iznāca no cietuma, apkrāvies ar vairākiem plastikāta maisiņiem, un steidzīgā solī kopā ar advokātu devās uz aizstāvja smalko "Mercedes Benz" automašīnu. Ne uz vienu no žurnālistu daudzajiem jautājumiem džinsās un sporta kurpēs tērptais Vaškevičs neatbildēja.

Iesēdušies automašīnā, advokāts un Vaškevičs aizbrauca. Mirkli pirms tam gan, reaģējot uz pēdējo žurnālista jautājumu, bijušais likumsargs ar dziļdomīgu skatienu ieturēja nelielu pauzi, taču, tā arī neatbildējis, iesēdās spēkratā.

Viņa advokāts Juris Dzelme žurnālistiem neizpauda, kur izdevies tik ātri savāk iespaidīgo drošības naudu - 60 tūkstošus latu. "Noteikti, ka tuvinieki, es pieļauju," viņš norādīja.

Advokāta rīcībā nekādu jaunumu par izmeklēšanu nav. "Bet es domāju, ka tas norāda uz izmeklēšanas vājumu. Es tomēr zinu, kā notiek analoģiskās lietās, un šis gadījums pierāda to, ka izmeklēšanai ir vāja pozīcija," klāstīja advokāts.

Vaškevičam viens no piemērotajiem drošības līdzekļiem tagad ir aizliegums tuvoties noteiktām personām. To, vai aizliegts tuvoties arī Muitas pārvaldes vadītājam Tālim Kravalim, advokāts neizpauda, jo esot parakstījies par informācijas neizpaušanu un konkrētus uzvārdus nedrīkstot nosaukt, tomēr liegums tuvoties esot vairākām personām.

Jau vēstīts, ka Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa piektdien nolēma atstādināto FM Nodokļu un muitas administrēšanas politikas departamenta direktora vietnieku atbrīvot no apcietinājuma pret 60 tūkstošu latu drošības naudu, kas tika iemaksāta pirmdien.

Vaškevičam ir piemēroti jauni drošības līdzekļi - aizliegums izbraukt no valsts, tikties ar konkrētām personām un ieņemt amatu Finanšu ministrijā.

Vaškeviču apcietināja 2.februārī, kad Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs bija viņu aizturējis. Saskaņā ar biroja sniegto informāciju viņš aizturēts par kukuļdošanu lielā apmērā - vairāk nekā 50 tūkstošiem eiro, lai Valsts ieņēmumu dienesta amatpersona pienācīgi neveiktu amata pienākumus kontrabandas apkarošanā, nodokļu samaksas kontrolē un nekonstatētu pārkāpumus pret konkrētām personām. Vaškevičam šajā kriminālprocesā piemērots aizdomās turamā statuss par kukuļdošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas