Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Vecāki brīdina par protesta akcijām un prasa "griestus" nodokļiem

Šobrīd jaunajiem vecākiem rodas priekšstats, ka valstī nav nevienas valsts institūcijas, kas lobētu ģimenes, jo ministrijas nenāk klajā ar priekšlikumiem ģimenes un bērnu politikas veidošanā, nepiedāvā jaunajām ģimenēm neko vietā, izņemot pabalstu apgriešanu, paziņojis Māmiņu klubs, kurā darbojas 20 tūkstoši vecāku. Ģimenes draud ar protesta akcijām un izsaka "visdziļāko nevēlēšanos" maksāt nodokļus, teiks kluba paziņojumā.

“Tādā gadījumā jaunie vecāki pieprasa, lai maksājot sociālo nodokli tam arī tiktu piemēroti griesti - maksāt šo nodokli maksimāli no 350 latiem,” uzsvērts paziņojumā.

Atgādinām, ka Labklājības ministrija nākamajā gadā ierobežos visus sociālos pabalstus, nosakot tiem griestus - 350 latus. Savukārt, ja pabalsts pārsniegs šo summu, iedzīvotājs saņems likumā noteikto maksimālo summu un pusi no pārsniegtā pabalsta apmēra. Tas attiecas arī uz tā saucmajām māmiņu algām.

Šodien kļuva zināms, ka no nākamā gada maternitātes pabalstu sievietēm, kuras dodas dekrēta atvaļinājumā aprēķinās nevis no pilnas algas, bet gan no 80%. Tāpat 80% samazinājums attieksies uz paternitātes pabalstu, ko piešķir vīriešiem.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas