Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vējonis par Sudrabas iecelšanu oligarhu lietas komisijas vadītājas amatā: Tāds ir parlamenta lēmums

Valsts prezidents Raimonds Vējonis, komentējot oligarhu sarunās pieminētās Ingunas Sudrabas (NSL) iecelšanu par parlamentārās komisijas vadītāju, laikrakstam Diena norādīja, ka tas ir parlamenta lēmums un Saeimai ir jāpierāda, ka komisijas darbs nebūs tikai imitācija.

“Tāds ir parlamenta lēmums, un tā ir Saeimas atbildība. Aicinu deputātus neaizmirst, ka parlamentārās izmeklēšanas komisijas darbs ļoti lielā mērā ietekmēs sabiedrības uzticēšanos Saeimai un valsts varai kopumā. Saeimai ir jāpierāda, ka komisijas darbs nebūs tikai izmeklēšanas imitācija,” norādīja prezidents.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien apstiprināja sastāvu darbam Parlamentārās izmeklēšanas komisijā par valsts nozagšanas pazīmēm un pirmstiesas izmeklēšanas kvalitāti kriminālprocesā, jeb tā sauktajā "oligarhu sarunu" izmeklēšanas pārbaudes komisijā. Par komisijas priekšsēdētāju šodien tika ievēlēta deputāte Inguna Sudraba (NSL).

Ceturtdien žurnālā Ir publicētajā intervijā Vējonis norādīja, ka būtu gatavs rosināt Saeimas atlaišanu gadījumā, ja tās lēmumi apdraudētu valsts drošību un suverenitāti

Politologs Jānis Ikstens portālam Diena.lv norādīja, ka "Saeimu atlaist Sudrabas dēļ" būtu pārspīlēta reakcija. Savukārt, runājot par Sudrabas iecelšanu komisijas vadītājas amatā, Ikstens min, ka politiķe, ņemot vērā NSL vājās izredzes nākamā gadā parlamenta vēlēšanās, varētu kādiem spēkiem šķist kā relatīvi nekaitīga kandidāte. Turpretī Judins, kurš ir viens no pieciem politiķiem, kas pameta Vienotību, lai dibinātu jaunu politisko spēku, šo komisiju varētu izmantot kā platformu. 

Politologs gan arī norādīja, ka Sudrabas gadījumā jāatceras viņas attiecības ar miljonāru Jūliju Krūmiņu, kurš visticamāk nav nedz Aivara Lemberga, nedz citu oligarhu atbalstītājs, ņemot vērā viņa publiskos komentārus. 

Ikstens norādīja, ka laiks rādīs kā komisija strādās. 

Jānorāda, ka komisijas lēmums iecelt Sudrabu par izmeklētāju izraisījis plašu sašumu sociālās mikroblogošanas vietnes twitter lietotāju vidū.

 

Top komentāri

nozagtā valsts
n
Pienācis laiks saprast, ka Vējonis tāpat kā Kučinskis ir Lemberga politiskie instrumenti, nevis politiķi ar saviem principiem un uzskatiem.
Arī šīs ziņas kontkstā
A
nāk prātā dziesmas vārdi - "...palīdzi, Dievs, palīdzi, Dievs, visai latviešu tautai..". Tikai šajā situācijā ar pilnīgi citu nozīmi...
Jurajs
J
Ja Vējonis spēj izdvest tikai šo repliku, tad viņš de facto nav prezidents.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas