Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Velšs: Personāla motivācija ir atkarīga no iecirkņa priekšnieka

Policijas iecirkņos apstākļi atalgojuma un materiāltehniskā nodrošinājuma jomā ir līdzīgi, bet iecirkņa priekšnieks ir atbildīgs par personālu un tieši no viņa ir atkarīga personāla motivācija, norādīja Valsts policijas (VP) priekšnieks Artis Velšs.

Viņš informēja, ka ir VP iecirkņi, kur nav problēmu ar brīvajām štata vietām, bet citos darbinieku trūkums ir lielāks. "Ja iecirkņa priekšnieks šādā situācijā ar tādu pamatojumu aiziet no dienesta, tad tā ir viņa izvēle," sacīja Velšs.

Šī gada 1.maijā VP kopumā trūka 655 amatpersonu un 20 darbinieku. Ventspils iecirknī pēc štata ir paredzētas 50 amatpersonas, maija sākumā iecirknī strādāja 36, kas ir salīdzinoši augsts rādītājs, atzina VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska.

Policijas priekšnieks skaidroja, ka stabilitātes un sakārtotības trūkums un atalgojuma līmenis ietekmē personālu, tā motivāciju turpināt dienestu. "VP ir spiesta meklēt risinājumus, kā stabilizēt situāciju esošo budžeta līdzekļu ietvaros, jo diemžēl jāatzīst, ka pašreizējās finanšu krīzes apstākļos, kad ik gadus valstij ir jākonsolidē budžets, finansiālais palielinājums VP nav paredzams. Tāpēc šobrīd notiek darbs pie VP struktūras un funkciju izvērtēšanas, kā arī tiek vērtēts arī, cik konkrēti policijas darbinieki ir nepieciešams kvalitatīvai policijas uzdevumu izpildei," pauda Velšs.

"Neapšaubāmi viens no svarīgākajiem faktoriem, kas palīdzētu uzlabot situāciju, ir personāla atalgojums, tā palielināšana. Tāpēc jau pašlaik tiek meklēti risinājumi, kā sakārtot un uzlabot atalgojuma sistēmu," norādīja Velšs. Viņš arī prognozēja, ka veikto izmaiņu rezultātā izdosies uzlabot personāla motivāciju turpināt dienestu un stimulēt tos.

Jau ziņots, ka VP Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons iesniedzis atlūgumu, aģentūrai LETA apstiprināja VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse. "Es neredzu perspektīvas tam, kas notiek policijā, viss ir uz sabrukuma robežas, sevišķi pēc reģionālās reformas," sacīja Vilemsons. Viņš atklāja, ka darbu turpina pamest liels skaits policistu, kuri ar niecīgo atalgojumu nespēj nodrošināt sevi un savas ģimenes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas