Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Velšs: policistiem bija piemirsušās iemaņas

Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs norāda, ka policisti, aizturot Jēkabpils spēļu zāles aplaupītājus, acīmredzot stresā bija piemirsuši savas iemaņas.A.Velšs trešdien pēc operatīvās sanāksmes žurnālistiem pastāstīja, ka, ņemot vērā traģisko noziegumu, ikdienas profesionālās sagatavošanas procesā vēlreiz un atkārtoti jāpilnveido iemaņas, kas saistītas ar bruņotu noziedznieku aizturēšanu.

"Ja nepieciešams, šajā pasākumā iesaistīsim Valsts policijas koledžu. Sākotnējā informācija liecina, ka policisti, kuri aizturēja aplaupītājus, bija faktiski tādā negaidītā situācijā, kas bija saistīta ar stresu, un tādējādi tās iemaņas, kas viņiem ir bijušas un iedotas profesionālajā pilnveides procesā, mazliet bija piemirsušās, kā dēļ varēja izveidoties šāda traģiska situācija. Pirmais rīkojums, ko es trešdien esmu izdevis, ir vēlreiz atkārtot šo apmācību tieši taktiskajā ziņā attiecībā uz bruņotu noziedznieku aizturēšanu," viņš klāstīja.Tomēr A.Velšs un iekšlietu ministre Linda Mūrniece kopš traģiskajiem notikumiem vairākkārt publiski slavējuši Jēkabpils policistu profesionalitāti un varonību noziedznieku aizturēšanā.Jau ziņots, ka otrdienas rītā apšaudē pēc bruņotas laupīšanas Jēkabpilī gājis bojā policijas darbinieks, divi policisti ievainoti, viens no tiem smagi. Četri no uzbrucējiem ir policijas darbinieki - divi no "Alfas", bet divi savulaik strādājuši Tukuma policijā.Iekšlietu ministre Mūrniece solījusi skarbas pārmaiņas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē, tostarp specvienībā "Alfa". Mūrniece uz dienesta pārbaudes laiku no pienākumu pildīšanas atstādinājusi Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieku Intu Ķuzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas