Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Vēstures falsifikācija Krievijas medijos: Latvija 1940.gadā bijusi nabadzīgāka par PSRS

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Sirakūzietis
S
Kāda velna pēc beigās vēl ir saite uz šiem meliem?
pamela
p
1939.g.Krievijā analfabēti - ~50%,Latvijā ~11,1%,iespiesto grāmatu skaits Krievijā - uz 100.000 iedz.- 26, Latvijā - 82 grāmatas,rudzu raža uz 1ha,Krievija - 8,5kvintali,Latvijā - 12,5,Kartupeļu raža Krievijā - 80,0,Latvijā - 124,6 kvintali,gaļas patēr.uz 1 iedz.gadā Latvijā -85kg.,Dānijā-57 kg.,Piens uz 1 iedz. gadā -Latvijā - 566 litr.,Dānijā- 417 l.Latvijā uz 29,9 cilv. viens telefona apar.,Krievijā - uz 229,2 iedz. 1-ns telef.aparāts !Latvijā tad automobiļi bija 5829,motocikli - 2620 gab.Latvijā ražoja mašīnas,lidmašīnas,kuģus,minoxus utt. Ne velti pēc Latvijas okupācijas 1940.g. krievu okupantu "ofiņu"sievas ar manas omas nakts veļu gāja uz krogu vodku rīt.
monitors
m
Tas tā tiešām varētu būt, jo vāciešiem jau nācās dzīvot pēc programmas - lielgabali sviesta vietā. Taču atbrīvošanas nebija, jo Latvija netika atgriezta neatkarīgas valsts stāvoklī "restitutio in integrum". Tā vāciešu izpratnē bija okupēta PSRS teritorija. Bet par 1940.gada vasaras notikumiem, kā atcerējās mana māte, PSRS kareivjus sagaidījušie cilvēki jautāja kādam kareivim, lai pastāsta, kā klājas pie viņiem. Nezinu, ko viņi tur gaidīja atbildē, par kādiem Dņeprohesiem un citiem sasniegumiem. Bet uz šo jautājumu kareivis tā kodolīgi atbildējis, ka ne mārrutka viņiem nav "un arī jums drīz ne mārrutka nebūs". Saprotams, cilvēku atmiņas nav arhīva materiāli, bet, ņemot vērā krievu rakstura iezīmes, tāds tiešs paziņojums ir ticams un rāda, ka staļinisti cilvēkus nebija nozombējuši. Arhīvos arī pietiek materiālu par padomju kareivju "ideoloģiski kļūdaino" uzvedību.
Dens Brauns
D
Gaļas patēriņš pēc Tautu Savienības datiem kg uz 1 iedz.: Latvija 85 ASV 62, Dānija 57, Vācija 50 .... Piena produktu patēriņš gadā, pārrēķinot uz pienu litros uz 1 iedz.: Latvija 566. Šveice 509, Dānija 417, ASV 368, Vācija 362 -------------------- Tāpēc jau friči Latviju skaudīgi dēvēja "par pārēdušos Latviju" . Man mamma stāstīja, ka pēc Latvijas atbrīvošanas ko krievu okupantiem, vācu karavīri esot bijuši sajūsmā par to, cik labi viņi te tiek baroti. Teksts "pārēdusies Latvija" esot bijis vienā no vācu avīzēm.
Ilmārs
I
Tas jau ir, kā kurš skatās. Statistika jau var pierādīt visu. PSRS kopprodukts bez šaubām ir bijis lielāks par Latvijas kopproduktu. PSRS varēja uzcelt Dņeprogesu, Latvija tikai Ķegumu. Ir taču starpība? P.S. Es principā neskatos visādus mēslu kanālus un dažādu "vasermaņu" prātojumi man ir pie vienas vietas.
Terorists
T
Nu ja pajautātu uz ko balstijās PSRS ekonomika tad atbilde būtu GULAG.Un ja šo vēsturnieku aizsūtītu rakt BELAMOR KANAL tad domājams kad viņš vairs neklepotu.
0_o
0
" .. Par kara noziegumiem, piemēram, Katiņas slaktiņu, ne vārda. Par deportācijām - arī ne vārda. Ir bijuši notikumi, kad ierodas padomju armija, izsūta dzīvus cilvēkus labi zinot, ka liela daļa no tiem nosals/nomirs Kolimā vai citā dieva aizmirstā vietā. .. Tas nozīmē, ka cilvēki būtu gatavi to darīt vēlreiz - stulbā apziņā "bet tā meitenīte taču fašiste - vagonā viņu!!" " .. Думаю, что латыши выбрали немцев, а не русских, потому что немцы превратили латышей в немцев за 700 лет колониального владычества." --- Krieviski runājošā spriešanas spējas ir vienkārši fenomenāli trulas. Ar to pārliecinamies, ka jams nespēj/negrib uztvert to, ka latviešu ideja par stāšanās leģionā radās tikai PĒC izsūtīšanām - kurš gan uzticēsies varai, kas masveidīgi izsūta spaidu darbu/nosalšanai/tīfam nolemtos valsts iedzīvotājus? Ja pašam vectēvs būtu cītīgi strādājis un ko iekrājis - dziedātu citu dziesmu un saprastu, ka padomju armija te neieradās kā filantropi.
ziv3
z
Kam tas rūp, mūsu anonīmais draugs ir apvainojies un aizgājis atpūtā. Kādi vēl labi dati? Tajā laikā ir kaut kas zināms par ienākumiem uz cilvēku, dzīvildzi utt? Paldies par interesantiem faktiem, nezināju un ļoti novērtēju.
monitors
m
Beidzot atradu Latvijas patēriņa salīdzinājumu ar citām valstīm pirms Otrā pasaules kara grāmatā "Latvija citu valstu saimē" (1939). Ieskatam: Gaļas patēriņš pēc Tautu Savienības datiem kg uz 1 iedz.: Latvija 85 Anglija 64 ASV 62 Dānija 57 Vācija 50 Šveice 47 Nīderlande 44 Francija 34 Polija 19 Itālija 16 PSRS statistikas te nav, jo Padomija patēriņa datus pārstāja publicēt, bet te tāpat viss skaidrs. Piena produktu patēriņš gadā, pārrēķinot uz pienu litros uz 1 iedz.: Latvija 566. Šveice 509 Dānija 417 Anglija 403 ASV 368 Nīderlande 363 Vācija 362 Francija 315 Polija 226 Itālija 105 Kā redzam, K. Ulmanis čekas izmeklētājiem stāstīja to, ko apstiprināja statistikas materiāli. Ceru, ka neviens nesāks apgalvot, ka gaļu un pienu patērēt ir kaitīgi. Automobiļu skaits arī pieauga Latvijā 1938.gadā bija viens auto uz 330 iedz., neskaitot motociklus. Ja ar motocikliem kopā, tad 1 transporta līdzeklis uz 250 iedz.
ziv3
z
Jā protams, darat kā gribat. Tikai jāsaka ka Krievijas krievi Baltijas krievus par krieviem neuzskata - viņiem visi ir pribalti. Ir tikai tādi kas vljadejet jazikom un otri ka to nepārvalda. Vai nav jocīgi atrasties citā valstī un fanot par savu etnisko dzimteni, tai nekādīgi nepatīdzot. Ja es sevī justu tik spēcīgas jūtas pret Krieviju kā daudzi te kladzina - brauktu uz Krieviju, strādātu, attīstītu to - viņiem ir nafta, gāze, vēl saglabājusies kārtīga rūpniecība. Neviens nebrauc, visi ņaud. Tas tā jocīgi. Nezinu no kurienes tāda informācija ka visi latvieši to vien grib ka Krievija bankrotē. Visi tak saprot tā pat ka tas nav iespējams ar tādiem dabas resursiem.
0_o
0
Ko tu gribēji pierādīt ar "paraugiem"? Ka vajag strādāt efektīvāk un par tiem 2000 jāpieaicina vēl kāda trupa, kurai ar 2000 nepietiktu pat mēnesim? Tur izdevumi nav ne tuvu tik mazi. Un ja ir vēlēšanās ieteikt uzlabojumus teātriem - aiziet, tev ir visas iespējas. Kontakttālruņi ir atrodami internetā. " .. Вы очень наивны, КНАБ не может доказать воровство у явных воров, а вы мне довольно глупо заявляете .. " Tu jau piekriti, ka vari tiesā pierādīt visu! - - "Конечно, я могу доказать это" Vairs nekādas atkāpšanās - nekādas tukšas pļāpāšanas, aiziet - pie lietas!! Pierādi tiesā! Karogs rokā, aiziet, urrrāāāāā!!!! Es jau teicu, ka muldoņa, kas sagrābstītus citātus bārstīt un fantazēt vien prot. Nevis reāli novērtēt situāciju. Мы -- русские. Мы всё можем. Офф. Jā, tā ir liela problēma - katrs bidlo sevi iedomājas par lielu kungu :)
lux
l
Tas ir fragments no viena Baltkrievijas žurnālista opozicionāra filmas par notikumiem Gruzijā. Pārslēdzot kanālus, bija pārsgteigums, ka Baltkrievijas kanālā ko tādu rāda. Autors arī komentēja, ka saprotams šo čalīšu reakcija, skaitās taču uzvarētāji, taču tādu gultu viņiem kazarmās nav. Protams, visu laiku pīkstieni, jo "kulturālie" krievi jau savu sajūsmu varēja izteikt tikai tā, kā viņu līmenis to ļauj.Nepārslēdzu par uz ierasto TV5Monde, tik iespaidīgi bija. Pieļauju, ka pusmācīto šovinostiņu riešana komentāros arī atspoguļo viņu kolektīvo atmiņu, kad viņu priekšteči - okupanti vai masveida rusifikācijas rezultātā iebraukušie redzēja dzīves līmeņa atšķirības LV un RU. Tad vēl tajā filmā bija ļoti precīzi parādīti Kreivijas propagandas prastie paņēmieni. Domāju, ka Vasermana opuss arī pieder pie tā paša žanra, tāpat kā čeloveka sīkās provokācijas, kopējot "palagus" no kontksta izrauta teksta. nav vērts tādam pievērst uzmanību. Cilvēki vienkārši atstrādā aldziņu.
Языковой вопрос очень портит атмосферу и достаточно непродуктивен. Остальное можно принять или по крайней мере относиться нейтрально. Но мне, да и нам, ничего не нужно от латышей или кого бы то ни было. Пусть они поступают, как знают, а мы будем поступать, исходя из наших возможностей и сил. Поэтому латыши и мечтают о разорении и крахе России. Мы -- русские. Мы всё можем. Офф.
ziv3
z
Nu redzi - valodas prasme ir pirmā cieņas izpausme pret vietējiem. Daudzi to nesaprot, un brīnās ka viņus nemīl. Krievi nav augstākā kastā kā latvieši vai igauņi. Tads jau ķīnieši vai indieši par dieviem jāuzskata. Nu atceries kāda ir Latvijas vēsture - līdz 1918. gadam Latvija nekad nav bijusi neatkarīga valsts (atšķirībā no Lietuvas), vācieši te dzīvoja gadsimtiem un bija zināmi, bet ne visi mīlēti. Krievi jau ar te bija, bet 1940. gadā viņi te jau bija īsu laiku, sadarija nejaukas lietas, un tad nāca vācieši - tauta tak viņus uzskatija par atbrīvotājiem ar puķēm sagaidija tankus (cik naivi), kaut gan labi zināja kas ir Hitlers, kas ir fašizms. Vācieši šeit bija ilgu laiku un nevienu nekur izsūtījusi, visu laiku solija ka Latvija būs neatkarīga un lai tik stājās armija atriebt par izsūtītajiem un nošautajiem. Un jaunieši gāja. Pārus gados var ne tikai tādu demagoģiju izvērst. Principā es ar uzskatu ka tā iešana pie pieminekļiem ir muļķīga, bet aizliegt nevajag, pēdējie karotāji drīz atmirs un paliks tikai kaut lādi ultras, kas speciāli uzprasās - demokrātiskā valstī katrs dara ko grib.
Думаю, что латыши выбрали немцев, а не русских, потому что немцы превратили латышей в немцев за 700 лет колониального владычества. Иначе почему в Белоруссии не было столь массового перехода на сторону немцев. Или в Литве. Немцы вообще считали литовцев одним из плохих народов, недочеловеками, потому что литовцы их не поддержали. А и в Белоруссии, и в Литве тоже был красный террор. Что касается всего остального, то я представитель большого народа, а у нас другая психология, чем у малых народов. Мне так комфортно. Я не хочу быть никем другим. Переходить с большого языка на маленький, это значит делать одолжение. Я не вижу, чем бы латыши заслужили такое одолжение. Я не вижу, за что их можно было бы уважать.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas