Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

VIDEO: Kairiša un Grigorjanas aizturēšana

Pirmdienas vakarā Rīgas pašvaldības policija savā interneta lapā publicējusi arī video, kurā redzama režisora Viestura Kairiša un operdziedātājas Asmikas Grigorjanas aizturēšana Vecrīgā. Iepriekš publiskai apskatei tika ievietots ieraksts no videonovērošanas kameras iecirknī.

Video no iecirkņa dzirdama vārdu apmaiņa starp dziedātāju un policistu. Policijas sniegtā informācija liecina, ka ierakstā redzama A.Grigorjana, kuru šorīt agri no rīta Vecrīgā aizturēja kopā ar V.Kairišu, jo viņi bija alkohola reibumā - alkohola tests dziedātājas izelpā uzrādīja 1,96 promiles alkohola, savukārt V.Kairišam konstatētas 1,26 promiles. V.Kairišs policijai pārmet patvaļu.

Vēlāk publicētā video redzams, kā agrajā rīta stundā notika aizturēšana. Tiesa, tas ir bez skaņas. Kā skaidro pašvaldības policija, ar sarkaniem apļiem video apzīmētas darbības, uz kurām tā vēlas vērst uzmanību - vispirms sieviete iepļaukājusi policistu, kurš gan, kā redzams video, visai asi arī reaģē, sagrābjot viņu aiz rokām un piespiežot pie automašīnas. Tāpat video atzīmēti spērieni. Kā norāda policija, trešais spēriens bijis izšķirošs, kad nācies personu neitralizēt.

Vaicāta, kāpēc video ir bez skaņas, policijas pārstāve Inese Tīmane skaidroja, ka materiāls nav pārāk labā kvalitātē, tas ir filmēts no privātas kameras. Viņa jau iepriekš norādīja, ka vispirms tika publicēts video no iecirkņa, bet par notikušo uz ielas materiāls vēl nebija gatavs publicēšanai, jo notiekošā incidenta laikā esot radušās tehniskas problēmas un gūto materiālu esot bijis grūti apstrādāt.

Pēc viņas teiktā, policija parasti publicē video materiālus, kas iegūti gan uz ielas, gan iecirknī, lai sabiedrību informētu par policistu ikdienu. Tiesa, iesaistītās personas parasti savu vārdu un uzvārdu neatklāj, taču V.Kairišs pats aizturēšanas laikā uz ielas klāstījis, kas "viņš tāds ir, cik svarīga persona", teica I.Tīmane.

Policijas iecirknis, tāpat kā iela, ir publiska vieta, kur ar nofilmētā publiskošanu nav pārkāpts personas cieņa un gods, kā arī tiesības uz privātumu, tā policijas publiskoto video materiālu par A.Grigorjanas uzvedību iecirknī Dienai vērtēja tiesību eksperts Andrejs Judins.

Ja kamera būtu labierīcībās vai dzīvesvietā, un no turienes uzņemtais video materiāls tiktu nodots atklātībā, tad gan būtu pārkāptas cilvēku tiesības, sacīja eksperts. “Jebkuram cilvēkam ir jārēķinās, ka uz ielas viņu var filmēt un šo materiālu publiskot. Arī, ja būtu publiskots video materiāls no kafejnīcas, privātums nebūtu pārkāpts, jo arī tā ir publiska vieta," teica A.Judins.

Vērojot video par policistu darbu iecirknī, nav manāms, ka tiesībsargi būtu pārkāpuši savas pilnvaras konflikta laikā, iepriekš norādīja I.Tīmane, gan piebilstot, ka vēl tiks vērtēti uz ielas uzņemtais video materiāls, kā arī audio versija un citas liecības. Vēlāk viņa teica, ka neviens iesniegums nav saņemts, lai varētu uzsākt oficiālu dienesta pārbaudi.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Otrdien vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +8,8 grādiem Zosēnos līdz +17,6 grādiem Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Otrdien daudzviet La...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas