Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

VIDEO: Žagars kāps uz politiskās skatuves

Bijušais Latvijas Nacionālās operas (LNO) vadītājs Andrejs Žagars ir nolēmis iet politikā. Intervijā laikrakstam Diena viņš stāsta par saviem nākotnes plāniem un scenārijiem uz politiskās skatuves.

Vai nav vilinājuma pašam doties politikā?

Mani uzrunāja biedrības Latvijas attīstībai veidotāji, kuri drīzumā izveidos politisko partiju. Es pievienošos šim politiskajam spēkam. Ja man ir 17 gadu pieredze valsts kultūras iestādes vadībā, tad varbūt piedalīšanās politikā pat ir mans pienākums. Es nezinu, kā to kāds novērtēs, bet man nav ambīciju iegūt kādus amatus, bet es arī negribu vairs būt tāds vērotājs no malas. Es domāju – ir pienācis laiks dot kādu savu pienesumu. (..)

Es gribētu turpināt to pieredzi, ko esmu guvis, pārstāvot Latvijas Nacionālo operu starptautiskās organizācijās. Tas, kas mani vienmēr vilinājis, ir, komunicējot ar cilvēkiem, kuriem ir kaut kāda interese par Latviju, saprast, cik ļoti tas cilvēkus interesē. Ja cilvēkam ir zināšanas par Latviju, viņš to atpazīst kā kultūras lielvalsti ar mūziķiem un citiem izpildītājmāksliniekiem. Tas mani vienmēr ir motivējis. Esot bieži ārpus valsts, es arī esmu konstatējis, ka Latvijai nav moderna un konkurētspējīga tēla. Tas, manuprāt, ir šķērslis gan veiksmīgākai ekonomiskai attīstībai, gan arī mūsu cilvēku patriotismam un lepnumam par Latviju.

Tāpat es domāju, ka politikā ir vajadzīga lielāka radošās inteliģences pārstāvniecība.

Pilnu interviju Žagara nākamais cēliens - politika par bijušā operas direktora Andreja Žagara nākotnes plāniem lasiet pirmdienas, 9.decembra, laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas