Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Vismaz 16 cilvēki pametuši TB/LNNK Balvu nodaļu

Vismaz 16 cilvēki ir izstājušies no TB/LNNK Balvu nodaļas, viņu vidū ir arī bijušais Balvu mērs Jānis Trupovnieks.

"No partijas ir izstājies bijušais nodaļas vadītājs Trupovnieks, kurš bija autoritāte Balvos, ap kuru pulcējās biedri. Kopā ar viņu aizgājuši vēl daudzi citi," teica TB/LNNK preses sekretārs Jānis Tomels.

Viņš pastāstīja, ka 7.martā saņemts iesniegums no kopumā 14 cilvēkiem, lūdzot izslēgt viņus no TB/LNNK. Saņemti arī vairāki individuāli iesniegumi no biedriem Balvu novadā.

J.Tomels atgādināja, ka J.Trupovnieks nesen zaudējis mēra amatu, un partijā pieļāva, ka viņam bijuši šķēršļi ieņemt kādu amatu un tālāk veidot politisko karjeru, paliekot "tēvzemiešos".

TB/LNNK ir deleģējusi partijas valdes pārstāvi Gaidi Bērziņu noskaidrot situāciju Balvos un atrast jaunu vadītāju, kas jāpaveic tuvāko divu mēnešu laikā.

"Mums tur vēl ir palikuši biedri," aģentūrai BNS ceturtdien apliecināja G.Bērziņš.

Viņš cilvēku skaitu, kas izstājušies no partijas, uzskata par lielu un sacīja, ka šādam lēmumam varētu būt vairāki iemesli – galvenokārt jau tas, ka pašvaldībās grūti strādāt, ja partija Saeimā atrodas opozīcijā.

"Mums ir nākuši klāt arī jauni biedri, jebkurā politiskā vidē notiek pārmaiņas. Esam tuvinājušies ar "Visu Latvijai!", kas ir signāls mūsu vēlētājiem, iespējams, ka kādam tas nepatīk," biedru aiziešanas iemeslus minēja G.Bērziņš.

Sarunā ar aģentūru BNS J.Trupovnieks uzsvēra, ka tas bijis kopīgs lēmums ar nodaļas biedriem un partijas vadībai zināms jau iepriekš. TB/LNNK viņš darbojies desmit gadu un uzskatīja, ka partijā jādiskutē par kadru politiku, jaunu biedru piesaisti, programmu.

"Pārāk daudz zaudēts – Rīga, Saeima. Sagaidīju lielāku partijas aktivitāti, noteiktību, gudrību, pat agresivitāti," sacīja J.Trupovnieks.

Viņš apliecināja, ka tagad ir Latvijas Zaļās partijas biedrs, kas ir viena no Zaļo un zemnieku savienību veidojošām partijām. Pēc viņa teiktā, pārējie bijušie Balvu nodaļas biedri nesteidzoties pievienoties kādam citam politiskam spēkam. Kopā ar viņiem iecerēts nodibināt nevalstisko organizāciju savu ideju īstenošanā Balvos.

J.Trupovnieks Balvu mēra amatu zaudēja 10.februārī, kad šajā amatā tika ievēlēts Andris Kazinovskis (Zaļo un zemnieku savienība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas