Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

VKKF direktors: uz reģiona fona izskatāmies slikti

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Grieze
G
Vai no tā izriet ka, ja šis vīrs saimniekos nākotnē būs vēl sliktāk?
Paija
P
Toties jūs paši Vērpes kungs ar ģimeni peldat bagātībā un pārticībā: ilgstoši saviem draugiem - čomiem dāļājot valsts naudu, tikai nesakiet, ka to dara eksperti. Viss notiek ar jūsu ziņu.
hm
h
Nevajag pārspīlēt par kultūras īpašo līmeni Latvijā. Neizskatāmies nemaz tik slikti arī uz reģiona fona. Kultūra un materiālā dzīve ir pārāk cieši sasaistītas, lai varētu tik vienkāršoti visu secināt. Tāpat aplami ir paziņot, ka kultūrai (garīgajai) jādod prioritāte, līdzīgi savu vietu meklē arī fiziskās kultūras pārstāvji. Diemžēl, kultūrā (līdzīgi ir medicīnā) nav tik vienkārši izmērīt katra doto sabiedrisko labumu un pat reālu krāpniecisku darījumu gadījumos parādīt ar pirkstu - tu esi ja ne laupītājs, tad vismaz zaglis. Tāpēc arī visi nedarbi šajās sfērās, visticamāk, ka to netrūkst, ir palikuši un ilgi paliks ārpus sabiedrības izpētes loka. Ja supermāju uzceļ biznesmenis, nav grūti samērīt viņa ienākumus ar izdevumiem. Ja to pašu izdara radošo profesiju pārstāvji, var daudz runāt, bet grūti pierādīt, ka izdevumi neatbilst radītajai kvalitātei. Cilvēks vispirms ir dzīvs organisms, kurš var eksistēt tikai tad, ja tiek nodrošināti visi fizioloģiskie procesi. Latvijā politiķi, daudzi no kuriem sevi dēvē par kultūras cilvēkiem, ir radījuši pārāk labu vidi "ekonomikas" brīvmāksliniekiem, tāpēc te grūti sagaidīt strauju un reālu valsts un tautas labklājības, tai skaitā arī kultūras izaugsmi. Saprotams, KKF vadītājs normāli pilda savu lomu un rūpējas par savas organizācijas statusu un līdzekļiem, taču kultūras cilvēkam būtu jāsaprot, arī ka kultūrā, ( līdzīgi fiziskajā kultūrā), būtu tomēr jānodala profesionālisms no amatierisma. Tiem, kuri sevi uzskata par profesionāļiem, līdzekļi būtu jāmeklē un jāatrod pašiem savā biznesa sfērā. Taču daudzi no viņiem, līdzīgi kā vesela rinda biznesa jomu, valsti uzskata par bagātāko un izdevīgāko parteri un, diemžēl, nekādi nevar atrauties arī no valsts kases. Valsts atbalsts būtu nepieciešams tikai tam, ko varētu saukt par masu kultūrizglītību, un iespēju robežās ari amatierismam.
chingacguks
c
Ja Vērpe un Krastiņa mazāk stūķēs savās kabatās, kultūrai paliks vairāk naudas.
Karamba
K
Jā, nebūt vienmēr ir tā, ka no galvas sāk pūt.. Re kā, tikko ievēlētie " novadnieki" pirmās sēdes arī veltī ( pat budžetu nezinot ) savām algām..Kopumā, tā ir apziņas un mentalitātes krīze.Pagājuši 20 gadi, bet stabilas apzināšanās par valsti, ka mums tāda patiesi Ir, gan de jure, gan de facto- kā nav tā nav. Aizvien paturpinās tāda kalpa attieksme- kamēr kungs šņāc, pieskriešu pie putras katla, vai pielaizīšos citam kungam Briselē, vai vienkārši kaut ko nočiepšu, kamēr var... ..It kā fakts- Latvija, būtu kaut kas uz brīdi, tāds kā aizlienēts kankars.
kuļtura ļur, lur, ļur...
k
Un kā ir ar paša Vērpes sievu? Cik naudiņas pa šiem gadiem šī no VKKF ir izpumpējusi nekam nevajadzīga žurnāliņa izdošanai? Vai te acīs necērtas interešu konflikts? Šis fonds patiešām ir noteikta kontingenta superbarotava. Tikai nevajag sākt murmulēt, ka naudu dala nozaru eksperti!
.
.
ērglim taisnība. ja politiķi nemēģinātu no katra kultūras projekta (muzejs, koncertzāle, bibliotēka utt) kaut ko nozagt, mums jau sen būtu šīs ēkas uzceltas.... turklāt nedomāju, ka šlešakova savienības laikā kaut kas mainīsies uz labu, drīzāk jau otrādi :(
pluska
p
Nevajag jaukt KKF muuza stipendijas ko maksa kultuuras veclaudiim,un, kas tiesaam aiziet zaaleem undakteriem, ar taam naudinaam,ko dala projektu..konkursa kaartiibaa
AD
A
Vērpes k-gs, kāpēc Jūs neredzējāt to "populismu, absolūtu populismu visos līmeņos" agrāk, tad kad tas sašķobīja tautsaumniecību?
)
)
Piekrītu. Visa situācija ir godam nopelnīta. Esam ļāvuši savu māti apzagt, apgānīt, piesmiet. Aiz stulbuma, gļēvuma, mazspējas. Ko nu es, es jau nepiedalos, es tik paskatos no malas. Vēlēšanas!? Ko jūs!? Tas zem mana goda. ...Domāt!? Ko jūs!? Man nav laika. Es STRĀDĀJU. Un ko tagad? Kad vēl joprojām Viņa nav drošībā, kad Viņa knapi dveš, vēl joprojām īdam - dod, dod, dod....Ir aizdomas, ka nesanāks, vajadzēs atrotīt piedurknes un strādāt. Varbūt arī brīvprātīgi. Ja mēs gribam savu valsti, savu māti. Par visu šo ir kauns. Liels kauns. Bet nav bezcerības. Jo ne visiem patīk bēguļot svešās zemēs. Ne visi ir mazspējīgi. Lai tikai nobriest. Ticu jaunajiem.
ciniķis
c
dilemma - kas ir "vērtīgāk": iedot 1000 latus Latgales bērnu namam vai vienas latviešu grāmatas izdošanai - ir amorāla pēc būtības. Šīs lietas nevar un nedrīkst salīdzināt.
par kultūru
p
tā kā man sanāk daudz braukāt pa ārzemēm darba sakarā, tiekoties ar ārvalstu kolēģiem vai vienkārši cilvēkiem, jāsaka, ka kultūras joma ir vienīgais, kamdēļ vēl nekaunos sevi saukt par latvieti vai to ka esmu no Latvijas - visas pārējās jomas - politika, ekonomika, ziņas kas nāk no Latvijas vienkārši spiež vai no kauna zemē ielīst - zeme, kur idioti un nekrietneļi valda.. tepat vēl lasāms, ka nejēgas nekautrējas izteikties par lietām, kuras nosoda tikai tāpēc, ka pats nesaprot ...
nils
n
kaut kaadas shausmas dalja komentaaru. vai pativhaam latvijaa miit taadi 'tuvu maakslai' staavoshi tumsonjas? rakstaa runa ir par to, kaadeelj pie mums viss bremzee. un vinjam ir taisniiba. latvijaa politikji nedomaa (nav nekaadas jeedziigas straeegjijas un zelj populisms, ko tikai pastiprina graamatu nelasiishana). tam visam ir daudz probleemas, bet verpe teica pareizi, ka maakslinieki un ar kultuuru saistiiti cilveki vienkaarshi izvelas dziivot un stradat citur! es taadus jaunieshus zinu apmeram 10. var jau but, ka Latvijai taa maaksla un kultura tikpat nav vajadziiga (10 gadus lai atpuushas?), tikai kaa jau te kaads atzimeeja, tad bez kultuuras nav identitaates. identitaate, kas balstiita uz gjeograafiju un nacionalitaati ir visvieglaak izmainaama... tomeer ilgstoshi tas tas taa neturpinaasies, jo Latvija vai nu beigsies vai arii cilveeki sapratiis, ka kultuura un izglitiiba rada gudrakus cilveekus, kas pelna vairaak. jaaceer, ka savaa dziivee to sagaidiishu (pagaidaam ari esmu izveeleejies sekot zinaashanaam un Latviju atstaat. tachu priecaatos, ja tas nebuutu jaadara).
D..darbs un materiāls
D
..."vispār vairs nebūs vietas - es domāju, kaut kādiem kultūru studējošiem cilvēkiem"... galvenais, lai ir vieta redakcijā plānā galdiņa urbšanai un filozofēšanai par zēveles nozīmi sērkociņu funkcionālismā..
versija
v
neaizmirsti to, ka vienam otram radosajam tiesi ta naudina, ko pieskira KKF ari aiziet tiem pasiem arstiem. KKF ir konkursa bazets finasejums pieskirsanas veids, kas daudziem tiesi ari liekas godigaks, neka noteiktas, fiksetas summas pieskirsana piem visiem radosajiem. Bet tiesi tapec, ari so konkursa rezultatu del ( kad vienmer piesakas vairak neka ir iespejams pieskirt) - VIENMER bus neapmierinatie un apsaubis, seviski, ja pats nav dabujis. Ne jau KKF nograva Latvijas budzetu, bet gan tiesi tadi, par kuriem dazi no siem vals un sabiedriska sekotora noliedzejiem, blauriem balsoja - ka it ka "naudas pelnitajiem" - bankieru, privato uznemeju (kas kaasa valsti) darboniem, utml - kas it ka "pelnija" - bet reali iedzina Latviju lielakajos parados kops 2. pasaules kara! Latvijas kultura, izradas ir viens no daziem kas vel bija un ir konkuretspejigs pasaule. kaut vai musu makslinieki operdziedataji, kas ienes nauu Latvijas budzeta, apstakolos, kad Latvijas uznemumi ta ari nav spejusi iemaciteis eksportet vismaz 1/2 ko importe. Kultura ari ir industrija, un Latvijai ta ienes vairak naudas neka izdod. padomajiet par to!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jūrmalā sieviete sadur garāmgājēju

Pagājušajā nedēļā Jūrmalā uz ielas sieviete bez acīmredzama iemesla uzbruka kādai kaugurniecei, vairākas reizes viņai iedurot ar nazi un nodarot smagus miesas bojājumus, aģentūru LETA informēja Valst...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas