Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Zaķis: budžeta konsolidācija ir kā Zālamana lēmums

Budžeta konsolidācija ir gluži kā Zālamana lēmums – tas ir skarbs, taču gudrības pilns. Tā pirmdienas vakarā LTV raidījumā 100.pants izteicās apvienības _Vienotība _Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Viņš uzsvēra, ka valsts interesēs ir aizņemties mazāk, un lieki naudu netērēt. Dz.Zaķis norādīja, ka papildu 10% samazinājums ierēdņu algām valsts tiešās pārvaldes iestādēs – policijā un izglītības iestādēs - vēl tikai sekos.

“Normāls saimnieks savā saimniecībā naudu aizņemas pēc iespējas mazāk. Tas ir mūsu uzdevums. Ja mēs šajā gadā plānojam no starptautiskajiem aizdevējiem aizņemties 600-700 miljonus eiro un ja viņi piekrīt šo naudu piešķirt tikai budžeta konsolidācijas gadījumā, mums tas ir jāpaveic,” skaidroja Dz.Zaķis.

Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis gan pauda sašutumu par situāciju, kurā ierēdņus no amata grasās atbrīvot, taču tajā pašā laikā valsts, piemēram, maksā par tukšu īpašumu apkurināšanu.

Pēc A.Brigmaņa un pārējo ZZS deputātu domām 50 miljoni latu, ko Starptautiskais valūtas fonds (SVF) pieprasa vēl konsolidēt, nebūtu ietaupāmi uz sociālās sfēras rēķina, taču par to vēl iespējams diskutēt.

“ZZS vienmēr ir teikusi, ka sociālajā sfērā nevar būt līdzekļu griešana. Es domāju, ka svarīgs ir signāls, ko dodam SVF, cik varam konsolidēt.Vai viņiem tie 50 miljoni ir kā akmenī iecirsti? Šādas problēmas ir visai Eiropai,” uzskata A.Brigmanis.

Uz jautājumu, kas vēl sagaidāms budžeta konsolidācijas ietvaros, A.Brigmanis konkrēti neatbildēja. Pēc viņa teiktā, tikai aprīļa beigās ir nozīmēta Saeimas sēde par papildu budžeta konsolidāciju, un līdz tam laikam SVF pārstāvji Latvijā var ierasties vairākkārt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas