Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 27. maijs
Loreta, Dzidra, Gunita, Dzidris

Zālīte: Tauta nav iegrimusi apātijā un bezcerībā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
verotaja
v
Labs komentars! Dzimtenes Latvijas tautiesu balsoja par so tematu. Lai veicas nakotne! Ar Dievpaligu!
Padumjā Latvija
P
Mani vienmēr sajūsmina Latvijas inteliģence. Valsts izzagta, viss pērkams, 200.000 brīvprātīgi emigrējuši no šī murga, bet inteliģence joprojām sauc: "Uz priekšu (biedri) uz Saulaino tāli! ..."
Ivars Graudums
I
Jaa, es arii domaaju, ka tauta nav bezceriibaa un apaatijaa un varbuut saak saprast demokraatijas speeku! Un nevajaga vis Zaaliites teiktajaa mekleet tikai negatiivo un pashlabuma mekleeshanu!
Anda
A
Nu jā, Zālīte vēl joprojām ir tajās sajūtās, kad vajadzēja Latviju lakatā ietīt. Tad tauta it kā vibrēja uz vienas nots. Tagad tā nav. Un nevajag arī. Tas bija tāds skurbums. Jāatmostas no paģirām, jāsāk strādāt. Daļa jau to dara- apliecina sevi, varbūt vairo savu turību, iedziļinās sevī, audzina, pārveido sevi. Nevajag pārveidot citus un pateikt citiem, kā domāt. Dzejnieks Auziņš jau 60.ajos teica- ar ko tad sāksim - ar sevi. Nevajag mums runājošas galvas- katram ir sava. Paldies, Māra!
aija
a
Gribas teikt- ak lieciet jel reiz dzejniecei mieru! Viņa taču pati neskrien runāt, žurnālisti ik pa brīdim viņai kaut ko uzjautā. Bet šis nav dzejnieku laiks, nav ne 60.-tie, ne 70.-tie gadi. Varbūt tie vēl nāks šajā gadsimtā. Nav ko vandīt arī vecas lietas. Mēģināsim paglābt cilvēcību šodien.
lata
l
Shāds Zālītes pavēstījiens ir tīrā demogoģija un muldēšana. Tauta aiz bezcerības, jā, tieši tās, vēl pēdējiem spēkiem mēģina atkratīties no mūdžu varas. Un viltotā optimismā melst, ka NU TIK BUUS, ir vienkārši nelietība. Riebjas tāda divkosība un melošana acīs.
K-K
K
... Viltigi, aizklati, kadas vecas cinas dalibnieki, ar smalkam zombejosam, dezinformacijas metodem joprojam megina nomerdet pamattautas 4. Atmodas diklus ... ... Netiesa veida tiek pasniegta situacijas interpretacija, ka sodienas URNANOVICA, kas novirza pamatota patriotisma uzliesmojumu, pielietojot KADAS vecas ideologijas metodologiju :... REALITATES REINTERPRETACIJA ORTODOKSIJAS LABAD: JA, NEPATIKAMS REZULTATS TOMER PARSTEIGTI PARADAS ... NEKAS ... ar SAGROZITU FAKTU palidzibu TOMER VEL VAR vest uz KADAS VARBUTIBAS IESPEJAMIBU ... un no ta secinajums ... TAD JAU LABAK TURPINAT VIEN TALAK PA VECAM ... vai atceraties visu bijuso komjunaku parnemto partiju MASU MEDIJOS 'INTELEKTUALU' IEDESTITOS argumentus ...' labak jau vecie zagli, tie jau sazagusies, un tiem pietiks ... jaunie zaks vel trakak ...veliet tikai tos pasus, kaut ari cita kulite sanakusus !' ... PRIEKS, PARMAINA, 'PROTESTA NOSKANOJUMS!!! STATITISKS PIERADIJUMS ...u.t.t., BET .... VIEGLAK BALSOT PRET ... NAKS NODRAZTIE PIEDAVAJUMI ... ATKARASIES NO SOLIJUMIEM u.t.t. ... UN TAD ... NAK KRONIS !!!! ... LABPRAT KOALICIJA ZRP + VIENOTIBA ... ( netiek minetas ZZS , SC) ... laikam nebutu slikti, varetu sadarboties, vajadziba !!!!! ... TACU BEIGAS ATKLAJAS RAKSTA VAJADZIGA PASUTIJUMA OBJEKTS UN MERKIS: VL!/TB/LNNK - NACIONALAS APVIENIBAS REALITATES NEUZKRITOSA NOLIEGSANA UN PAZEMINASANA - ' ...VARETU BUT ... SAVA NISA ... LOTI AKTIVI 'NACIONALIE JAUTAJUMI' - nu kadi - TAUTAS IPATNIBAS, kulturas, valodas - BET seko pazeminajums: VL! IR TIKAI ZIMOGS CITU PARTIJU PROPOGANDESANAI !!!! ... Bet kur ir piemineti SAI BRIDI SVARIGAKIE LATVIESU KULTURAS PIEMINEKLI - TIKUMIBA, SAVA RELIGISKA IZPRATNE - TAS ETIKA, MORALE - ne, tos nedrikst, nedrikst pieminet, jo tie tiesam tiek parstaveti tikai VISU LATVIJAI!, un tie to padara par si briza SPECIGAKO POLITISKO KUSTIBU BEZABRENE - drausmas ortodoksijai !!! ? ... VL!/TB/LNNK NEDRIKST PACELT SAULITE - VL! ETISKIE UN MORALIE patriotisma un TADEJADI cilveces saudzejosie atributi ir VILTIGI, VILTIGI, SOLI PA SOLIM JAAPSAUBA ... ...BET, PAR VELU ... VILCIENS AAIZGAJIS ...
nezini
n
Tu Jautājums tiešām nezini. Lai būtu savienībā, tomēr bija jābūt rakstniekam. Jā , bija tur arī "spīdekļi", kas tikai pareizās ideoloģijas dēļ tur bija un tagad lemti aizmirstībai. Vai tāpēc pelsim Regīnu Ezeru, Zigmundu Skujiņu un citus talantus, kam nācās būt šajā savienībā? Tie bija stukači?
jautājums
j
Nū...būt biedram un strādāt algotu darbu Rakstnieku savienības kantorī nav gluži viens un tas pats...Un strādāt Zālīte tur sāka 1974 gadā, kad universitāti beidza 1975.g...'Vai nu gluži jau bija dzejniece. Un vēl bija Latvijas Jauno literātu studijas vadītāja. PSRS darbs ar jaunatni bija svēts, tu pat skolā nedrīkstēji strādāt, ja baznīcā gāji. Un Ezera ir viena no visizcilākajām latviešu prozaīķēm, nezinu kā tur ar vīru nodarbošanos... Bet pats lasīju Skujiņa atmiņās kā viņi ar Lukjanski saskrējušies Stūra mājā...Kuratorus , laikam,bija vienā laikā apmeklējuši...
  • 1
  • 0
atkal
a
Atkal tā Melnā vārna ķērc!
Pretīgi
P
Stulbā mele muļļa Zālīte. Nodevēja tagad cer uz Kultūras ministra posteni. Nu nespīd tev nekādi, jo Urbanovičam jau ir savs kandidāts! Varēsi rakstīt atmiņu grāmatu par to, kā Latvijas iztirgošana piedalījies un dainas iztirgoji.
Kencis&Pavuls
K
Zaaliite saka to, kas daziem varbuut nepatiik: "tauta nav iegrimusi bezceriibaa un apaatijaa" un so tautu ilgaak vairs nevarees kraapt. Politikjiem ir jaareekjinaas ar veeleetaaju, to juta PLL ieprieksjeejaas veeleeshanaas, tagad var raustiities Lembergs un liidziigie...
jautājums
j
Lembergs droši vien jutīs, bet viņš spēj turēt sitienu, ja spēja cietuma pasēdēt, tad pārcietīs sēdēšanu arī pozīcijā. Bet Vienotība....Var arī neizturēt! Bet SC+ZPR būs interesants pasākums. Un ja ķersies klāt valsts uzņēmumiem un latviešu valodai, tad es pats beidzot iesaistīšos politikā, lai organizētu parakstu vākšanu Saeimas atlaišanai. Bet par pensijā un izglītību, tad ja pensonāri paši būs savēlējuši, tad Zatleram ir mandāts pensiju samazināšanai. Bet šaubos, ka SC ies uz pensiju samazināšnu, viņiem ar savu elektorātu jārēķinās. Vienīgais, kur nav pretrunas uzstādīumos ir valsts uzņēmumu privatizācija, Izmeklētiem investoriem... Augstākajā izglītībā visdrīzākais ies uz studijām krievu valodā, kas ļaus pludināt iekšā migrantus no NVS, kas pēc tam naturalizēsies kā pilsoņi....
  • 1
  • 1
jautājums
j
Nu nezinu, nezinu...bet kad tādi, kam tik ļoti patīk zīmēties , neiesaistās politikā...tad vai iemesli nav jāmeklē maisos... Zālīte taču bija nākusi no represēto ģimenes, bet strādāja Rakstnieku savienībā, kas PSRS skaitījās tīra ideoloģiskajā frontē...Nu PSRS tie spēles noteikumi bija visai skaidri un strikti. Īpaši tas attiecas uz rakstniekiem, žurnālistiem, tāpēc to laiku spīdekļi salīdzinoši maz iesaistās politikā. Atšķirībā no komponistiem, kas šiverē uz nebēdu.
jautājums
j
Nu tas izskaidrotu, kāpēc meitene no represēto ģimenes pēc universitātes tika darbā Rakstnieku savienībā. Kur noteiktu orgānu rekomendācija bija obligāta... Aidis Tomsons stāstija, ka viņu žurnālistos nav gribējuši ņemt, jo no ticīgo ģimenes un pat ticīgs, tātad ideoloģiski neuzticams.Tad laikam Kļockins viņu iešmugulējis universitātē. Un tie jau bija 80to beigas, jo Tomsons ir daudz jaunāks par Zālīti
  • 2
  • 0
Muļķiem
M
Tie kas nezin - daļa represēto pārdevas komunistiem, lai nebūtu jācieš.
  • 2
  • 0
QWE
Q
Paldies JUMS ,tāpat turpināt!
mjā...
m
Zālīte sparīgi palīdzēja dzīt tautu bezcerībā un nu konststē, ka vēl viss nav padarīts! Tā sarosījusies, laikam sadomājusi uz Saeimu:nav jau slikti pensiju palielināt!
Z
Z
Ja Zālīte atļautos vismaz iepazīties ar ZRP valdes sastāvu, tad saprastu, ka ZRP ir vecie vēži tikai citās kulītēs. Tāpēc nekas vairāk par apātiju un bezcerību nebūs, kad tauta sapratīs, ka Zatlers gribēja sev gūt labumu. Jā, iespēja ir, bet nav par ko balsot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas