Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Zaļo partiju mulsina Belēviča izteikumi, tie ietekmētu izredzes tikt virzītam vēlēšanās

No tautas kustības _Par labu Latviju! _padomes priekšsēdētāja amata “aizgājinātā” Gunta Belēviča paustie liberālie uzskati, tajā skaitā par viendzimuma laulībām, ir mulsinoši, _Dienai _atzina Latvijas Zaļās partijas (LZP) valdes priekšsēdētājs Andrejs Svilāns.

Ja G.Belēvičs, kurš joprojām ir LZP biedrs, izteiktu vēlmi kandidēt vēlēšanās no LZP, tad šie viņa izteikumi noteikti tiktu ņemti vērā, arī tas, ko par tiem domā sabiedrotie – Latvijas Zemnieku savienība (LZS) un arī Ventspils mēra pārstāvētā partiaj Latvijai un Ventspilij. Pagaidām G.Belēvičs nav izteicis vēlmi kandidēt vēlēšanās, piebilda A.Svilāns.

Pēc A.Svilāna sacītā, visticamāk, LZP, LZS un Latvijai un Ventspilij vēlēšanās startēs kopā Zaļo un zemnieku savienības sarakstā. Pagaidām par piemērotākajiem kandidātiem vēlēšanās vēl notiek aktīvas debates. Vienots saraksts, visticamāk, tiks apstiprināts neilgi pirms tā iesniegšanas termiņa, piebilda A.Svilāns.

Pats G.Belēvičs Dienai norādīja, ka viņš ir izlēmis nebūt par traucēkli (AŠ)2 un kustībai Par labu Latviju! un “no šā saraksta Saeimas vēlēšanās nepiedalīties”. “Plānotajai vēlēšanu apvienībai Par labu Latviju! būs labāk, ja to ar savu vārdu nevājinās Guntis Belēvičs.”

“Vēl aizvien esmu zaļo partijas biedrs, neesmu plānojis savu partiju pamest. Līdz ar to neplānoju arī citu partiju dibināt, vismaz līdz šīm Saeimas vēlēšanām noteikti nē. No idejas kandidēt Saeimas vēlēšanās atteicies vēl neesmu, jo gribas redzēt, kā tas smalkais „pulksteņa mehānisms” darbojas no iekšas,” norādīja G.Belēvičs.

Jau vēstīts, ka pēc paziņojuma par pievēršanos politikai G.Belēvičs aizgāja no kustības Par labu Latviju! padomes priekšsēdētāja amata, bet drīz pēc tam nāca klajā G.Belēviča atzīšanās, ka viņš patiesībā esot «aizgājināts» no kustības vadības, jo paudis pārāk liberālus uzskatus par geju un lesbiešu laulībām, kas neesot paticis Aināram Šleseram (LPP/LC). Tiesa, kustība oficiāli par G.Belēviča nomaiņas iemesliem joprojām min viņa vēlmi startēt vēlēšanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas