Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Zāļu cenu valsts aģentūras direktore: zāles Latvijā — vienas no lētākajām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
rudā kaķe
r
TANTIŅ,izdzīvo ar 100ls invalīda pabalstu mēnesī un tad atver savu daiļo mutīti(ja vēl nebūsi kaut kur uz ielas nokritusi). Visus jūs vajadzētu,papīrgrauži, -lāpstu rokā un kūdru rakt(ak vai, nav jau kur!).
haika
h
kā var tā melot! aizbrauc uz Angliju un paskaties tur uz zāļu cenām.
elita
e
KĀ NAV KAUNA MELOT!ABSOLŪTA DEMAGOĢIJA!Eiropā Vairums medikamentu ir 5-7 reizes lētāki kā Latvijā tie paši medikamenti.
jautrais
j
ar ko tika salīdzināts?
X
X
Dievs piedod, bet nosēdināt šo Behmani uz pensionāra 150 latiem un uzdāvināt pensionāra slimību buķeti, tad zinās, kā mierināt citus ar to, ka pie mums taču tik lētas zāles.
LOVIS
L
Es personīgi atklāju, ka zāles par 20% lētākas Igaunijā, braucu turp arī pēc pārtikas , piem Franču sieri 4 - 6 Ls, kas Latvijā maksā 9-12 Ls. Lūk tāda starbība. Starpcitu Igaunijā Rimi veikalā nopirku Franču traukus, kur viena šķivja cena 0,80 Ls, tie paši Latvijas Rimi -1,39 Ls. Šo trauku izplatītājs Latvijas firma ar Ķekavas adresi.Šis stāsts par to, trūkst vārdi par Latvijas tirgotājiem....
Hroniķe
H
Pēc teksta saprotu, ka lētāko zāļu aiziešanā no tirgus ir vainojami paši slimnieki, kas, lūk, aptiekā neuzstājot, lai viņiem pārdod lētākas zāles. Vai tā kundzīte maz saprot, ko pati saka? Kā slimnieks, t.i., profāns medicīnā, var uzņemties atbildību par zāļu maiņu? Kāpēc slimniekam būtu jālūdz vēl arī aptiekāra viedoklis savas slimības sakarā? Tas taču ir cilvēks no malas, cilvēks, kas ir mācījies nevis par ārstu, bet gan par farmaceitu. Pie tam viņam taču nav nekādas informācijas par katru konkrēto slimnieku. Protams, ir gadījumi, kad sastāvs zālēm ir identisks - atšķiras tikai nosaukumi. Taču ir arī zāles ar zināmām atšķirībām - lai arī minimālām. KĀ slimnieks un arī aptiekārs var izsvērt, vai šīs mazliet atšķirīgās zāles /kas ir jūtami lētākas/ slimniekam palīdzēs? Un ja nu kaitēs, un radīsies kādas blakusparādības? Tas taču jāapjēdz - SLIMNIEKAM NEDRĪKST UZVELT ATBILDĪBU PAR ZĀĻU IZVĒLI ! Bez tam - liela daļa slimnieku, kuriem izraksta kompensējamās zāles, ir gados veci, un nav viņiem vairs tādas domu elastības kā agrāk - šāda zāļu nomaiņa aptiekā viņiem rada lieku stresu. Ja šī aģentūra /vai varbūt kāda cita atbildīgā aģentūra - to taču ir tik daudz!/ domātu valstiski, tad tieši šiem valsts darbiniekiem vajadzētu rūpēties, lai ārstiem ir informācija par zālēm, kuras ir lētākas. Vajadzētu veidot mehānismu, kas stimulētu ārstus izrakstīt tieši lētākos medikamentus /protams, nekaitējot pacientam!/. Bet pēc teksta var spriest, ka šajā aģentūrā neviens nepakustinās ne pirkstiņu, lai šo jautājumu censtos atrisināt. To visu var nosaukt tikai vienā vārdā - IZŠĶĒRDĪBA !!!
vaivars
v
Varu atbildēt Dzilnai, kāpēc remantadīns tagad maksā 10 reizes dārgāk nekā vēl pavisam nesen. Tas t;āpēc, ka remantadīna izplatīšanu pārņēmusi Latvijas lielākā zāļu lieltirgotava Recipe plus, kurai ir monopolstāvoklis šeit. Līdz ar ti vi;ņa var diktēt tādu cenu, kādu vēlas, jo ir vienīgā, no kuras aptiekas var dabūt remantadīnu!!!
Shausmas 2
S
Ziņkārības mudināts nespēju neaplūkot, cik tad cilvēki strādā aģentūrā, kuru galvenais uzdevums ir zāļu bāzes cenas noteikšana. 28 darbinieki no kuriem 2 (!) iestādes vadītāja vietnieki un 5 (!) dažādu tēmu un struktūrvienību vadītāji. Interesanti arī, kādas iestādes ir padotas Veselības ministrijai bez slimnīcām. Kopumā Veselības ministrijai padotas 10 aģentūras, 4 centri un viena inspekcija. Tai skaitā, zāļu sakarā Zāļu valsts aģentūra. Nu ziniet ļautiņi, nav brīnums, ka nav naudas ārstēšanai...
Niks
N
Nu, ja ir tā, kā autore saka, tad mūsu Zāļu aģentūrai jau sen sen bija laiks meklēt sadarbības iespējas vismaz ar Lietuvu un Igauniju. Kopā taču tas tirgus ir lielāks, un zāļu iepirkumi - izdevīgāki. Acīmredzot, šādos procesos nav ieinteresēti kādi farmācijas darboņi, vai arī ir bijis vienkāršs slinkums līst ārā no savām migām.
Black
B
Kādas muļķības.
Shausmas
S
Zāļu cenu VALSTS AĢENTŪRA!!!!! Jaunais laiks, labrīt, kādu cenu aģentūras vēl varētu būt? Varbūt pie katra dienesta vienu "cenu aģentūru"???
ivs
i
Nu iedomājieties ,kas notiktu ja zāles būtu lētas un piejamas pensionāriem?Cik ilgi viņi vēl dzīvotu,un tik būtu viņiem jāmaksā pensijas.Un te valdībai ienāk geniāla ideja,neļaut pensionāriem piepelnīties un zāļu cenām jabūt maxi augstām.Viņi jau tā ir tikai slogs šai savādai valstij.Mēs mīlam savus penšus,bet ko no viņiem izņemot "balsis "vēl var dabūt.
Ilze
I
Te tev nu bija - uzkasītas frizūras nav, visnotaļ eleganta, bet nu melo, vai kā melo...
Vitina
V
Jadoma lidzi - jasalidzina , nevajag nekkoo parspilet un vispaaarrr samierino-nomierino ... un vispaarrr sak apnikt , jo seviski vasara, kad slimosana nav tik aktuala.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas