Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Zande: Gribētu, lai es kā mamma esmu valstij svarīga

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ivars Graudums
I
Smuka un gudra sieviete! Bet es veelos, lai taapat domaatu arii Dombrovskis! Veel tachu ir izlietota tikai dalja no lielaa aizdevuma. Ja dalju no atlikuma ieguldiitu beernu atbalstam, tad tas buutu patiess ieguldiijums naakotnee!
Mangusts
M
Pirmkārt, tomēr nav pabalsti, bet tas, lai tavs bērns savu bērnu gribētu. Tāpēc viņam no savu vecāku mutes labāk nedzirdēt tekstus, kāds upuris nests viņu audzinot. Ja bieži tā runājat, nebrīnieties, ka mazbērnus neviens negādā.
Svilpe
S
Un vēl neliels padoms - pamēģiniet nomainīt paradigmas. Nevis "man ir bērni, un tāpēc MAN PIENĀKAS", bet gan "man ir bērni, un tāpēc MANS PIENĀKUMS ir viņus uzturēt". Uzrakstiet. Pārlasiet. Pieejiet pie spoguļa un nopētiet savu nepatīkami pārsteigto seju. Un tad, ja izdodas, mēģiniet šo tekstu aptvert un iegaumēt uz visiem laikiem. Ticiet man, pārdzīvojums būs neatkārtojams :)
Mama
M
Yes, Svilpe, paldies! Pateici precīzi! Lai veicas!
  • 0
  • 0
to anoniimikjis
t
viens padomju tuurists kliist pa Leningradu un meklee Ermitaazu. ieiet vaartu ruumee, tur viens alkoholkjis curaa. Tuurists jautaa: Biedri, kur ir Ermitaaza? Alkoholikjis atbild: Naxuj tev Ermitaaza, miiz tepataas!
  • 0
  • 0
to anjuks
t
viens amerikāņu tūrists, klīstot pa Maskavu, nomaldās. Ierauga mazu zēnu sēžot atvērtā logā. Priecīgs jautā - puisīt, vai tu parādītu man ceļu uz pilsētas centru? Puisītis atbild - ej tu naxuj, es vēl staigāt neprotu...Izaugot šis puisītis kļuva par Gorbačova miesassargu, kurš ielēca Niagārā...
  • 0
  • 0
anjuks
a
PSRS peedeejie gadi. Gorbacovs ar Reiganu satiekas pie Niagaaras uudenskrituma. Abiem, kaa jau valstu galvaam, blakus miesassargi. Reigans: Mister Gorbacov, juus nemuuzam neuzvareesiet Ameriku, jo mums ir pasaulee visdrosmiigaakie cilveeki. (jautaa miesassargam) Luuk tu, Dzo, ja es tev paveeleesu ieleekt Niagaaraa, vai tu leeeksi? Reigana miesassargs: Nee, ser. Man ir beerni un man ir pienaakums vinjus uztureet. Gorbacova miesassargs, to dzirdot, ar izmisuma breecienu "Man ir beerni un man ir pienaakums vinjus uztureet!!!" ielec Niagaaraa.
  • 0
  • 0
Kamielis
K
Ja jau tādi jauni cilvēki nesaprot to kas ir valsts un kas ir viņi (mēs), tad nākotnes šai valstij nav. 20 gadi ir pagājuši un joprojām vadāmies no totalitārisma valsts pozīcijām: valsts vainīga, valsts nedod, valsts nerūpējas...
Piekrītu
P
Pilnīgi pareizi. Un pats galvenais, kas jādara valstsvīram /vai valstssievai/, ir domāt ILGTERMIŅĀ nevis tikai līdz nākamajām vēlēšanām. Diemžēl mūsu partijās vairākums ir prasti politikāņi, kuriem galvenais ir savas personīgās un savas partijas intereses. Var jau te nicīgi izteikties par pabalstiem utt., bet vajadzētu saprast, ka ir milzum daudz cilvēku, kuru vecumdienas nodrošinās tieši šie citu cilvēku izaudzinātie bērni, jo viņiem pašu bērnu nav bijis /vai arī knapi izspiests viens pats/. Un ja tie svešie bērni tiks izaudzināti kvalitatīvi /veselība, intelekts/, tad ieguvēja būs visa sabiedrība - darba dzīvē viņu atdeve būs krietni lielāka. Un tieši tāpēc katras ģimenes bērnus jāpalīdz uzaudzināt arī visai pārējai sabiedrībai. Tas ir - ja mēs domājam par valsti ilgtermiņā. Diemžēl mātes pašlaik tiešām nav novērtētas. Vajadzētu saprast, ka katrs bērns no mātes pat tīri fiziski paņem ļoti daudz /iznēsāšana, zīdīšana, negulētas naktis utt./, bet valsts to nekādi neatzīst. Varētu vismaz kādu pusgadu ātrāk atļaut pensionēties. Arī darba stāžs bērnu dēļ reizēm samazinās /piemēram, es 7 gadus dabūju "sēdēt" mājās, jo ārsts skaidri un gaiši pateica - jūsu bērns nav dārziņam piemērots, jo ir pārāk uzņēmīgs pret slimībām, skolas laikā būs vieglāk/. Ja runājam par pabalstiem, tad neatbalstu to palielināšanu. Diemžēl ir vecāki, kuriem tie ir regulārs nodrošinājums dzeršanai. Tāpēc svētīgāk būtu bērnus nodrošināt ar bezmaksas mācību grāmatām un citiem skolas piederumiem, kā arī piešķirt skolēniem brīvpusdienas. Šobrīd daudzi bērni kaut ko siltu ieēd vien vēlā vakarā, kad vecāki pārnāk no darba un kaut ko pagatavo /ja vispār to dara/. Tas neapšaubāmi atstāj sliktu iespaidu uz jaunā organisma attīstību. Un vēl - valstij jādomā par pēcskolas nodarbību pieejamību. Lai bērni pēc mācību stundām bezjēgā neklīstu pa ielām, jānodrošina dažādu interešu pulciņu pieejamība. Diemžēl dalības maksa daudzus bērnus atstāj tieši uz ielas. Kas no tā iznāk? Darbs policijai un pilni cietumi. Tāpēc šī valsts vienaldzība pret ģimenēm vienreiz ir jābeidz - tā nauda, ko ieguldīsim tagad, ar uzviju atmaksāsies pēc gadiem.
jautaajums
j
aha, un valstij veel jaanodrosina peecskolas pulcinji, protams, atkal bezmaksas. bet kaapeec tad juus to beernu pasaulee laidaat, ja jums nav laika ne vinju apkopt, ne eest uztaisiit ne peec skolas ar vinju padarboties?
  • 3
  • 1
jautaajums
j
visiem pabalstu diedeleetaajiem. ko juus te fantazeejat par vecumdienaam, ja pasi jau tagad, te un sodien, ar izstieptu roku apkaart skraidaat? un kas mainiisies tajaas vecumdienaas? juus taapat raudaadami apkaart skraidiisiet un juusu izaudzinaataa jaunaa raudaataaju paaudze arii to pasu dariis. ja beerns nav daarzinjam piemeerots, neviens neaizliedz maksaat aukliitei. bet ja beerns nekaadi nav savienojams ar dziivi un karjeru, tad vispaar nevajag vinju radiit. valsts nevar juusu beernam pielikt klaat aukliiti kas vinju audzina, pavaaru kas uztaisa siltu eedienu un veel teeti un mammu kas vinjam naudu nopelna, jo pabalstu diedeleetaajiem nav laika naudu pelniit, jaaraud komentos ka sliktaa valdiiba pabalstus nedod.
  • 2
  • 0
Svilpe
S
Zini, mīļā sirds, man arī ir bērni, un ne viens, un pat ne divi, bet vairāk, taču man ne mirkli nav ienācis prātā, ka tādēļ man kaut kas vairāk pienāktos. Tie ir MŪSU, nevis VALSTS bērni, un mūsu ģimenē viņi ir tāpēc, ka MĒS viņus gribējām un mīlam. Un mums viņu ir tik daudz, lai mēs paši varētu viņus apgādāt, negaidot, ka nu tikai manna no gaisa kritīs. Visu, kas šajā valstī tiek uzskatīts par atbalstu vecākiem, mēs neatraidām, taču nekad, nevienu pašu reizi neviens no mūsu ģimenes nav prasījis papildus pabalstus vai atbalstus. Katrs par sevi un saviem bērniem atbildīgs ir vispirms pats, pie tam liekot lietā saprātu.
anoniimikjim
a
tu vispirms pameegjini buut "vienkaarss cilveeks". bez iipasiem talantiem un veiksmes, bet taads kas prot tikt ar sevi galaa. peec tam vareesi par veiksmeem un talantiem sapnjot.
  • 0
  • 0
Svilpei
S
Malacis Svilpe! Lūk, uz tādiem cilvēkiem arī valsts turas! Tādi cilvēki arī izaudzina personības, veiksminiekus un talantus! Kauns pabalstu diedelētājiem!
  • 0
  • 1
Fiksais
F
Šīs valdības mērkis visdrizāk ir pazemot tautu visos iespējamos veidos. Ko var gribēt no valdības vadītājiem, kas par bērniem zin tik daudz, cik izlasa medijos? Bērni šajā valsti ir extra, vislabāk, ja tos atdot glābējsilītē... Tad kāds vēl var uzvārīties! Tiem, kam ir bērni jāmaksā lielāki nodokļi - tā ir realitāte! Un nodokļi mums ir reizēm 20 reizes lielāki nekā citur Eiropā. Kamēr neapliekamais minimums 10-20 reizes mazāks kā citur Eiropā. Ja valsts bērnu namā tērē 400 Ls mēnesī, tad ģimenē izrādās, ka pietiks ar 40. Šāda klaja ņirgāšanās notiek visdažadākos veidos - nu piemēram elektroenerģijas tarifs - gribi bērnus? Maksā vairāk!
nu
n
Nodod savus bērnus bērnu namā, būs tev tā milzu nauda! Varbūt arī pats vēlies nodoties bērnu namā, ko? Nekādu rūpju, tik dzīvo uz valsts rēķina! Diedelnieks nožēlojamais!
  • 2
  • 2
Amūrs to ha
A
nu vecīt, tev gan neviena "kājas nepletīs" un tu bērnus nedabūsi, bet kā piedzimi tā nomirsi viens miskastē!
ljamuurs to amuurs
l
kursh te tagad raud lai vinjam ziedojot, vai tik ne taadi kaa tu?
  • 0
  • 0
strāva
s
...pagājušā gadā Latvenergo starta tarifu palielināja ģimenēm, kurās aug vismaz 3 bērni.... Šogad tāda laipnība atlikta! Ja grib gaismu, lai maksā ragā vai sēž skalu dūmos...
viedoklis
v
par nodokļiem nepiekrītu, jo katram pašam jādomā, vai varu bērnus uzturēt, vai ne. par bērnudārziem piekrītu. pašvaldībām tomēr būtu jārūpējas, lai bērnudārzs būtu pieejams visiem, un bez rindām. un ne jau nu par 200 latiem mēnesī, kā privātie dārziņi.
Bruno
B
Lāsmiņ, es Tevi uznesīšu kalnā!-teica sabrauktais ezītis. Lāsmiņa-Aizved mani uz Munameģi! Sabrauktais ez;itis-Dublinā neesi vēl bijusi?
Ledus
L
Katrs normāls cilvēks grib būt svarīgs nevis bezpersoniskai "valstij", bet sabiedrībai. Tādēļ iedzīvotājiem, pirmkārt, jāsāk cienīt vienam otru.
gio
g
Kārtējais paragrāfs pabalstu parazītu filozofijas grāmatā, turklāt komunistiskas noslieces.
zirgs=>ha, fans
z
Skaidra lieta, jūs abus atrada miskastē. Cerams, ka jūs nevairosieties gaišzilās dūjas.
Reibnis
R
Viss ir pilnīgi pareizi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas