Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 1. jūnijs
Mairita, Bernedīne, Biruta

Zatlers brauks uz 9.maija svinībām par spīti Staļina plakātiem

Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers dosies uz Uzvaras dienas svinībām 9.maijā Maskavā par spīti tam, ka Krievijas Federācijas galvaspilsētā tiks izvietoti plakāti ar Padomju savienības diktatora Josifa Staļina attēlu.

NEWS.ru, atsaucoties uz laikrakstu Kommersant, vēsta, ka iepriekš Kremļa paspārnē esošā Otrā pasaules kara beigu 65.gadadienas svinību organizācijas komiteja paziņojusi, ka tā neatvēlēs federālā budžeta līdzekļus Staļina plakātu izvietošanai, tomēr piebilda, ka nevar kavēt to darīt Maskavas pašvaldībai. Tā, neskatoties uz sabiedrības un cilvēktiesību aizstāvju protestiem, nolēmusi tomēr izvietot plakātus ar J.Staļina attēlu. Galvenais šīs idejas aizstāvis bija Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, jo plakāti, viņaprāt, ir svarīgi “objektīvai vēstures traktēšanai”.

Dienai norādīja Valsts prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa, Valsts prezidents nemaina savu viedokli par braukšanu uz svinībām, jo, kā iepriekš jau ir atzīmējis, Otro pasaules karu ir izraisījuši diktatori, nevis karavīri un, dodoties uz Maskavu, V.Zatlers godinās karā kritušos, nevis J.Staļinu.

Turklāt Maskavas pašvaldības lēmumi nereprezentē valsts oficiālo nostāju, un V.Zatleru svētkos piedalīties ir ielūdzis Krievijas prezidents, nevis Maskavas pilsētas mērs, akcentē Valsts prezidenta pārstāve.

Viņa piebilst, ka Krievijas augstākās valsts amatpersonas nav atbalstījušas ierosinājumu izvietot J.Staļina portretus svētku laikā. Turklāt, demonstrējot savu attieksmi pret J.Staļina režīma noziegumiem, kaimiņvalsts premjerministrs Vladimirs Putins vakar kopā ar Polijas kolēģi godināja padomju armijas nogalinātos poļu virsniekus atceres pasākumā Katiņā, norāda I.Rassa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas