Laika ziņas
Šodien
Migla

Zatlers jaunajai Saeimai varētu iesniegt priekšlikumus par plašākām prezidenta pilnvarām

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
J
Taisnība prezidentam Zatleram. Izmaiņas Satversmē nepieciešamas, prezidenta pilnvaras ir jāpaplašina, jābūt tautas vēlētam prezidentam. Mūsu Satversme ir apsūnojusi, novecojusi. Šodien vajag citu Satversmes traktējumu. Jāsāk diskutēt arī par Vēlēšanu likuma izmaiņām.
tantuks
t
Sievas lietas kad sakartos?Tagad nezin,kas ir kas.
Jukums
J
Liekas, Zatlers vienkārši ir sajutis, ka nākamie četri gadi jau ir atkal zaudēti, lai kā vēlētāji arī nobalsotu. Un mēģina ko darīt kā nu saprot.
Argentīnas Tango
A
Tad jau daudz aktualāk būtu spriest par tādiem nonsensiem, kā partiju apvienības, kur vēlētāju labākai piečakarēšanai apvienojas dažādi spēki ar dažādām ideoloģijām, par 5% barjeru, par premjera tiesībām izsludināt vēlēšanas, par jauktās vēlēšanu sistēmas ieviešanu utt. Kā var izskaidrot tādu fenomenu, ka tik nabadzīga un nenozīmīga valstele kā Austrālija var atlaist parlamentu pēc premjeres iniciatīvas un 3 mēnešu laikā sarīkot jaunas, bet dižvalstij Latvijai vajag 1,5 gadu, lai konstatētu, ka reformas netiek veiktas?
Argentīnas Tango
A
Labi, bet kādē''l Jūs negribiet paplašināt , piemēram, referendumu pilnvaras, padarot tos vieglāk sasaucamus un pašai tautai dot tiesības būt pretsvaram parlamentam? Būtībā jau var šo prezidenta posteni saglabāt, bet tas tiešām varētu būt kā pēdējais goda amats politiķim pirms aiziešanas pensijā. Būtībā jau visām normālām valstīm ir 1 vadītājs. Atkarībā no sistēmas - vai nu prezidents vai premjerministrs. Nav dzirdēts, ka kaut kur tiktu pieļauts kaut kāds varas duālisms. Tad mēs latvieši atkal gribam izcelties. Kā jau teicu, ja bažas izsauc pārāk liela vara, tad to varētu ierobežot ar tautas referendumu palīdzību, kurus būtu vieglāk sasaukt.
kaktuss
k
Nedrīkst pieļaut situāciju, kad Saeimā 51% deputātu pārstāv vienu un to pašu frakciju, vēl ļaunāk, ja to pašu frakciju pārstāv arī Ministru prezidents - tāda situācija bija A. Šķēles laikā. Absolūta patvaļa, zagšana, korupcija un neviens neko nevarēja padarīt. Esmu par prezidenta plašākām pilnvarām - lai šādā situācija nevarētu atkārtoties.
vilis
v
Nemuļķojies!
Argentīnas Tango
A
Pilnīgi nekāds priekšlikums. Ja Latvijā ir jāievieš kādas normas, tad tikai tādas, kuras stiprinātu valsts parlamentārismu, kā arī novērstu eksistējušos trūkumus. Kā rāda attīstīto parlamentāro valstu - Anglija, Dānija, Nīderlande utt, tad tos pienākumus, kurus veic Ljā prezidents, var ļoti labi veikt parlaments un premjerministrs. Zatlera piedāvātās normas ir pilnīgi neaktuālas.
Ko viņš grib? Zīmēties?
K
Ko tad šitais vēl grib? Ar to pašu Satversmē noteikto jau visai švaki tiek galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas