Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zatlers pārsteigts, kāpēc Vilnītis neatgriezās no atvaļinājuma

Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pārsteigts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis šonedēļ neatgriezās no atvaļinājuma, kad KNAB veica plašu operāciju."Pārsteigumu rada, ka notiek tik nopietnas lietas un sabiedrībā ne viss ir skaidrs, taču šajā laikā Vilnīša kungs ir atvaļinājumā. Parasti šajā laikā iestādes vadītājs atgriežas no atvaļinājuma,  svētdien notiekošajā LNT diskusiju aidījumā atzinaprezidents.Jau ziņots, ka Saeima šonedēļ nedeva atļauju KNAB veikt kratīšanu deputāta Aināra Šlesera (LPP/LC) dzīvesvietā.

Diskusijā prezidents arī atzina: "Mums tas KNAB klibo, cīņa ar korupcijas apkarošanu mums klibo jau ilgi."

V.Zatlers sestdien pirms lēmuma ierosināt Saeimas atlaišanu tikās arī ar ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru. Kā atzina V.Zatlers, visu informāciju, ko ģenerālprokurors uzskatīja par pamatotu sniegt, viņš arī sniedza. "Šī informācija ir nopietna," komentēja V. Zatlers.

Kā ziņots, KNAB sācis kriminālprocess aizdomās par vairāku amatpersonu iespējamiem noziegumiem - noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kukuļņemšanu, kukuļdošanu un neatļautu piedalīšanos mantiskos darījumos.
Pagājušajā nedēļā KNAB veica kratīšanas pie Ventspils mēra Aivara Lemberga un ar Andri Šķēli (TP) saistītos uzņēmumos, izmeklētāju uzmanības centrā ir arī Saeimas deputāts Ainārs Šlesers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas