Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Ždanoka: ierosinājums automātiski piešķirt pilsonību nepilsoņu bērniem ir kā kļūdas labojums

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Puss
P
Boy that rellay helps me the heck out.
borcinsh
b
...nu, un cik iilgi vel komuniste-zhdanoka "parstaves" komunistisku Latviju ??? PS. un nav ko svinet Neatkariibas vai Neatkariibas "atjaunoshanas" dienas, kamer Latvijaa vel smird ar komunistiem ( vienalg - pec tautiibas !) !!!
artūrs
a
Labi, neizteikšos subjektīvi par Ždanoku, bet objektīvi šis Valda Zatlera ierosinājums nav pareizs. Domāju, ka nepilsoņa statuss Latvijā ir vajadzīgs kaut vai tā iemesla dēļ, ka cilvēkiem, kuri patiešām vēlas parādīt lojalitāti Latvijas valstij, tiek dota iespēja kļūt par pilsoni. Ja tās nepilsoņu bērniem piešķir automātiski, tas ir neloģiski. Pirmkārt tapēc, ka vecāki paši nav pilsoņi (tātad kaut kas viņus ir atturējis no pilsonības iegūšanas), otrkārt, tas vairos krievos šovinisma izpausmes, kuras integrēta sabiedrība cenšas izskaust. Integrācija jau tapēc ir integrācija, ka tai jānotiek pakāpeniski. Automātiska pilsonības iegūšana NEGARANTĒ turpmāku lojalitāti LV, jo, dzīvojot ģimenē, kurā vecāki ir nepilsoņi, automātiski bērnam tiek ieaudzināta pārliecība par Latvijas "ļaunumu". Un tad brīnīsimies par vēlēšanu rezultātiem, kad šie jaunie pilsoņi iebalsos ala SC Pie Latvijas stūres. Šie grozījumi ir nepārdomāti un neatrisina integrācijas problēmu. Tas ir apmēram tā- nevaram slimniekam kāju sadziedēt uzreiz, kāja jānozāģē.
Rita
R
LUX kungs ,es te piedzimu,un vairāk var būt par Jums esmu par Latviju un mīlu šo zemi un valodu arī zinu,un Jūsu vārdi ir necilvēciski un zemi.Es neesmu nekāda pēcmeita, es esmu šīs zemes cilvēks,līdz ar to ,protams man ir apvainojums tagad ir vēl vairāk,sākumā nedod pilsonību,pēc tam tādi kā Jūs apvaino un tagad ,kad pilsoņi ir pametuši valsti vadībai vajag pilsoņus kuri ies vēlēšanās tad dod pilsonību visiem,sakšu var būt domāt ka tādu pilsonību man nemaz nevajag.Draugos man ir tikai latvieši tad kāpēc man jālasa tādus komentārus tikai tāpēc ka esmu krievu tautības cilvēks,tad jau var atcerēties par jūsu darišanām.Kāpēc daži latvieši domā ka viņi ir tik nevainīgi un gudri.Tādas aizdomības cilvēkiem vispār nevajadzētu būt apziņā.
alberts
a
Gan jau pa kluso pati SEV sagadajusi arī Izraelas pilsonību,jebšu Krievijas?Jo arī Izraela necies "nodevejus"!
Zane
Z
Vajadzēja tak pārdot pilsonības, kā teica Šlosers...???? Kāpēc ne....??? Latvija stāvus kļūtu bagāta...???
Valdis
V
Taņka no kaganāta sasapņojusies par padomju utaino okupantu un urlu civilizācijas uzplaukumu Latvijā!
dekolonizacija
d
piedodiet,bet tagad jau katrs likumigais LV pilsonis sen zin ,ka istaais kludas labojums ir dekolonizacija DDD
Zirka
Z
Civilizētās valstīs nepilsoņi rodas civilizēti, nevis okupācijas rezultātā. Jādomā jau arī par pamatnācijas izdzīvošanas iespējām, nevis tikai nepilsoņu "aizskartajām" jūtām.
Mg
M
Tā arī nesapratu, Ždanoka raksta "..rakstīt iesniegumu un savākt daudz dokumentu bērnu pilsonības statusa pieteikšanai..", bet vēlāk rakstā ir minēts "Lai to [pilsonību] saņemtu, nepieciešams abu vecāku parakstīts iesniegums.". Tad kas īsti ir nepieciešams? Normāli būtu, ja pie bērna dzimšanas apliecības saņemšanas vecāki varētu norādīt vai vēlas lai bērns ir pilsonis vai nē. Viss pārējais būtu tikai birokrātu izdomājums.
vilis
v
Viss notiek tā kā tam jānotiek!Par Latvijā dzimušu ,pēc 1991.gada ,nepilsoņu bērnu tiesībām uz Latvijas pilsonību zināms jau sen.Ir procedūras,kas jāievēro un jāpilda.Nevienam uz šķīvīša klāt nenesīs.Apvainoties?Tā ir katra personīgas tiesības,bet reizēm vajag aiziet pie psihologa uz konsultācijām
k.lv
k
Ždanokai jāiet ellē.
Naivums
N
Bet kāpēc gan Latvijā dzimušiem mazuļiem nevar piešķirt Latvijas pilsonību, kā tas notiek vairumā civilizētu valstu? Skolās tāpat visi bērni iemācīsies latviešu valodu.
Zirka
Z
Šo komunisti par Eiroparlamenta deputāti ievēlēja Latvijas pilsoņi. Lūk, tā!
Zirka
Z
Ņem jau, bet nebrauc. Nupat taču aicināja skolotājus, ārstus uz vienu no Sibīrijas pilsētām. Ieradās 20 - 30! interesantu paklausīties, kādus labumus sola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas