Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna

Zināmi iespējamie ministru aizstājēji; koalīcija nesteigsies ar jaunu kandidātu apstiprināšanu

Ja pirmdien, 22.martā, Tautas partijas (TP) ministri iesniegs demisijas rakstus, tad veselības ministres amata pienākumi tiks uzticēti iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL), tieslietu ministra pienākumi - labklājības ministram Uldim Augulim (ZZS), ārlietas - aizsardzības ministram Imantam Lieģim (PS), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Par kultūras ministra amatu vēl nav pieņemts lēmums, bet reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākuma izpildītājs netiks noteikts, noskaidroja LETA.

Pēc neoficiālas informācijas, koalīcijas partijas vēlas uzrunāt kultūras ministru Intu Dālderi palikt ministra amatā. Tāpat arī Saeimā notiek neoficiālas pārrunas ar vairākiem opozīcijas deputātiem, lai pierunātu viņus atbalstīt valdību.

Saskaņā ar neoficiālu informāciju pagaidām partijas nesteigsies pēc iespējas ātrāk nominēt jaunus ministru amata kandidātus, bet ieturēs pauzi un sagaidīs LPP/LC skaidru atbildi, vai tā vēlas pievienoties valdības koalīcijai.

Lai neizraisītu liekus asumus koalīcijā un arī ārpus tās, ministru amatos nolemts nevirzīt kandidātus, kuriem ir neviennozīmīga reputācija, piemēram, "Pilsoniskās savienības" līdzpriekšsēdētāju Ģirtu Valdi Kristovski, pret kuru varētu būt iebildumi Zaļo un zemnieku savienībai, Ingrīdu Circeni (JL), kuras darbība savulaik tika pretrunīgi vērtēta ministres amatā, aģentūrai LETA skaidroja kāda valdībai pietuvināta persona.

Tāpat ministru amatos neesot plānots virzīt savulaik no TP aizgājušo Arti Pabriku vai no tās izslēgto Aigaru Štokenbergu, kuri tagad ir "Sabiedrības citai politikai" biedri.

"Mēs rīkosimies maksimāli korekti ar nākamo ministru amatu kandidātiem, lai nebūtu lieku asumu un domstarpību ne pašā koalīcijā, ne ārpus tās," aģentūrai LETA sacīja tās informācijas avots.

Kā ziņots, TP paziņojusi, ka tās ministri atstās valdību. Līdz ar to darbu valdībā pārtrauks ārlietu ministrs Māri Riekstiņš, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, tieslietu ministrs Mareks Segliņš, veselības ministre Baiba Rozentāle un kultūras ministrs Ints Dālderis.

Valdības koalīciju pēc TP aiziešanas veido "Jaunais laiks", Zaļo un zemnieku savienība, "Pilsoniskā savienība" un apvienība "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK, to atbalsta arī "Sabiedrības citai politikai" parlamenta deputāti Aigars Štokenbergs, Artis Pabriks, Dzintars Ābiķis. Līdz ar to Dombrovskim parlamentā ir 47 deputātu atbalsts, deputāts Leopolds Ozoliņš (ZZS) gan jau ilgstoši ārstējas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas