Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 10. jūnijs
Malva, Anatols, Anatolijs

ZRP deputāti prasa pilnīgu atteikšanos no aizklātiem balsojumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Valdis
V
Ja ieviesīs atklātos balsojumus, tad vienotība nevarēs vairs ņirgāties par Zatleru.
Barons
B
Hitlera laikos Vācijā arī bija atklāta balsošana. Vai tas liedza hitleriešiem nākt pie varas? Tāpat būs arī tagad. Atklātā balsošana nedos pilnīgi neko. Iespējams, ka tad partijas sašķelsies vēl ātrāk, kad kāds partijas biedrs negribēs balsot tā, kā to liek partijas disciplīna. Kamēr saeimas vēlēšanās būs partiju sistēma, tikmēr nebūs nekāda atšķirība kā notiek balsošana. Un es neredzu, kur te ir tas lielais ZRP nopelns, aktualizējot šo jautājumu.
x5
x
un saeimas vēlēšanām arī jābūt atklātām, katram iespiež pasē zīmodziņu par ko balsojis! ja nu kāds ir nobalsojis par opozīciju vai nedod dies par ārpussaiemas partiju tad to nākamos 4 gadus drātēs gan VID gan policija un CP un VUGd
Rafi
R
Jā, ja Staļinam būtu tāds instruments - tikai atklāta balsošana - nez vai kāds uzzinātu ka dažos partijas kongresos bija "jāprot saskaitīt balsis"
vot
v
Beidzot priecājos,ka balsoju par ZRP.
kopija
k
Skumji ir tas, ka mēs ievēlam 100 deputātus, bet pēc tam viņiem neuzticamies. Tagad noteicošais būs kaut kādos partiju birojos, koalīcijas padomēs slepeni vai pusslepeni pieņemti lēmumi, savstarpējais tirgus, nevis ievēlēto deputātu viedoklis. 2. Un šāda atklāta ievēlēšana nāks par sliktu arī pašām amatpersonām (runa ir par tām, kas ir ārpus Saeimas), jo tad tās būs saņēmušas noteiktu partiju atbalstu, nevis visas Saeimas atbalstu, kas automātiski sasaistīs šo amatpersonu ar tām partijām. Sada gadijuma deputati nav vajadziba but Seaimajo vini ir nulles,ka kungi nolemj,ta balsot,ja citadi izdzis no partijas . Vajag atstat aizklatos balsojumus visas lietas.
Edzis
E
No vienas puses jā - forši - atnāks Solveiga un teiks - es balsošu PRET Zdakteri, jo viņš ir pārāk neprognozējams Spīkera amatam un visiem būs skaidrība. Bet ja paskatamies to kentekstā ar ar ZRP deputātu parakstīto dokumentu, kur viņi solās balsot tikai tā, kā ZRP kodols nolēmis tad tur vairs nav demokrātija, bet gan akcionāru pilnsapulce. Tad tos 100 var laist mājās - paliek Zatlers ar 22 akcijām, Dombrovskis ar 20 akcijām, Urbanovičš ar 31 utt (vai cik tur tie cipari bija) un nobalso. Un ja vēl ņemam vērā, ka ZRP kodolā vispār darbojas tādi, kas nemaz nav partijas biedri vai nav ievēlēti, tad kuŗ šeit vispār "Tautas vara"? No otras puses ... vai kāds uzskata, ka vairums ZRP vēlētāji zināja kautk 5 ZRP kandidātus? Taču ka nē! Balsoja jau par sarakstu, jo Zatlers atlaida ienīsto Saeimu. Tā ka zināms pamatojums ir šādai vēlmei - "turēt kontrolpaketi". Vēl pieminēšu daudzkārt izskanējušo vēlni - padzīt nepareizos deputātus. Nu tad, manuprāt, labākais risnājums ir: Mažoritāra vēlēšanu sistēma - 100 apgabali proporcionāli iedzīvotāju skaitam un no katra apgabala ievēl vienu deputātu. Vēlēt var tikai tur, kur pierakstīts. Tad konkrētais deputāts konkrēti sola kā tad viņš personīgi rīkosies - kādus grozījumus rosinās, kā balsos. Piedevām - ar likumu aizliegt ietekmēt deputātu tādā stilā kā ZRP partija savējos ar to iekšējo dokumentu. Un ja jau šis deputāts šausmīgi nokaitina savus vēlētājus, tad tikai tajā vienā apgabalā rīko referendumu/vēlēšanas - kur uzreiz iebalso jaunu vietā (vai atstāj veco)
lv
l
viss būtu pareizi,ja pirms balsojumiem aplaudismangas dipitari neceltu gaisā īkšķi vai krāsainu kartiņu
BRIDŽA
B
Balsojumiem ir jābūt atklātiem, nav ko baidīties, kaunēties no saviem uzskatiem, bet mēs tauta, kurai par jums jābalso, redzētu un saprastu , kas ir kas.
>BRIDŽA
&
Pareizi, visam jābūt atklātam, arī deputātu dzīvokļiem jābūt ar caurspīdīgām sienām vai aprīkotām ar webkamerām, lai "mēs tauta, kurai par jums jābalso, redzētu un saprastu , kas ir kas".
  • 1
  • 2
Ministry of Truth
M
Ja likumprojekts ir sociāli netaisnīgs, tad ir vienalga, cik aizklāti vai atklāti deputātu bars par to nobalso. Bet savs labums ir gan. Ja ir zināms, ka par kaitniecisku ideju nobalso konkrēts deputāts, viņu var ķert rokā personīgi. Reiz tas būs jāiesāk!
Mg
M
Nav jau runa par tiem balsojumiem, kur balso par likumprojektiem. Tur tiešām ir svarīga partijas pozīcija un par to partija, vadoties no savas programmas, pieņem lēmumu, kas tad ir saistošs visiem šīs partijas deputātiem. Personāliju jautājums nav partijas programmas jautājums, tas ir jautājums par uzticēšanos ievēlamajai amatpersonai un par to lēmums ir jāpieņem katram deputātam patstāvīgi, nevis partijai.
  • 2
  • 0
pietuks
p
atklātajos balsojumos nevajag 100deputātus, ja visi balso kā īkšķis parāda tad pietiktu, ja katra partija deleģē vienu pārstāvi kas nobalso! problēma jau nav balsojumā, bet gan godaprātā!
Tiesību doktors
T
ZRP deputātus vajag deportēt uz Kubu vai Ziemeļkoreju - tur tiešām ir atklātie balsojumi. Ja no balso nepareizi, tad uz koncentrācijas nometni. Nāciet taču beidziet pie prāta!
Šinī
Š
valstī tā ir VIENĪGĀ iespēja izbeigt locīšanos, melošanu, izlikšanos vai intrigas...
Balsojumiem
B
visiem vajadzētu būt aizklātiem un būtu jāaizliedz pirmsbalsošanas iztaujāšana.
Troll
T
Ja mums būtu bijušas iespējamas atklātas valsts prezidenta izvēlēšanās, tad 4 gadus nebūtu jāpacieš zooparkā pie mērkaķu būriem oligarhu izraudzītais "lielākais kretīns", - kā teica Šķēle. Tad mums nebūtu visa šī mērkaķošanās dēļ Solvitas krēsla, sarkanās līnijas, tanki un kaujaslauki, nebūtu tādas starpetniskās attiecības kā interfrontes laikā. Ir 2 iespējas: jāpieņem budžets, ZRP jākļūst par vienkārši Reformu partiju, jāpatriec pašieceltais Vadonis ar oficiāliem un neoficiāliem līdzskrējējiem, un tad pamazām, uzmanīgi jāvirzās uz priekšu, vai arī - totāls bardaks un jaunas ārkārtas vēlēšanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas