Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

ZRP kandidāts Mētelis: Valstij pabalsti nav jāmaksā "štata slaistiem un parazītiem"

Valstij līdzekļus pabalstos vajadzētu tērēt to cilvēku labā, kuri cenšas pārvarēt īslaicīgu krīzi dzīvē, nevis "štata slaistiem un parazītiem", norāda uzņēmējs un Zatlera Reformu partijas (ZRP) deputātu kandidāts Meinards Mētelis.

Šādu viedokli Mētelis paudis intervijā laikrakstam Latvijas Avīze, runājot par tūkstošiem darbspējīgo, kuri ir ar mieru pārtikt no pabalstiem, nevis meklēt darbu.

"Es arī redzu "simtlatniekus", kuri pirms divām nedēļām stāvēja Liepājas šosejas malā, uz lāpstām atbalstījušies, un vakar viņu poza nebija mainījusies. Valsts nodarbinātības dienestam jāstrādā visciešākajā un vistiešākajā saskarsmē ar uzņēmējiem. Bezdarbnieki jāpārkvalificē par spējīgiem veikt darbu tajās nozarēs un specialitātēs, ko pieprasa uzņēmēji. Lai valsts piemaksā kādus dotācijas latus uzņēmumam, kurā maksā algu un ņem darbā šos iesīkstējušos nestrādātājus, taču tad, kad tie nespēj un negrib tikt galā ar pienākumiem, lai aizmirst nodarbinātības dienesta adresi. Lai valsts līdzekļus tērē to cilvēku labā, kuri patiešām cenšas pārvarēt īslaicīgu krīzi dzīvē, nevis "štata" slaistiem un parazītiem," teicis Mētelis.

Tomēr Mētelim nav priekšlikumu, kā risināt šo nelaimi – pazaudēto darba tikumu.

"Skolosim jaunos cilvēkus.. Šodien no skolām pienāk pavisam satraucošas ziņas, kā padsmitgadīgie atļaujas izturēties pret skolotājiem, kā sāk "likt pamatus" tālākai dzīvei, dzerot, pīpējot, neko nedarot. Negribu kārtējoreiz pārmest, ka skola neaudzina, jo pamatvērtības bērnam ieliek ģimenē. Ja ģimene ir nelabvēlīga un neko labu no tēva, mātes nevar iemācīties, tad tomēr pie lietas jāķeras sabiedrībai," norādījis Mētelis.

Viņaprāt, tautas vēlēts prezidents ir ceļš, "kā panākt atbildību pašā valsts galotnē, tad pamazām mēģināt arī kāpnīti pa kāpnītei uz leju ieviest labāku pārvaldību".

Ilggadējais Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas biedrs Mētelis pievienojies ZRP un startē 11.Saeimas vēlēšanās Kurzemes apgabalā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas