Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

ZZS deputāti: Vējonis vēlas pamest ZZS vadību, jo ir pārāk noslogots

ZZS deputāti Kārlis Seržants un Ingmārs Līdaka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Raimonda Vējoņa vēlmi atkāpties no ZZS vdītāja amata saista ar viņa noslogotību un biežajiem komandējumiem, kas neļauj piedalīties visās ZZS lemšanās prezidenta pirmsvēlēšanu laikā."Es zinu, ka R. Vējonim ir ļoti daudz darba, kopš ministrijas ir apvienotas.

Tāpat otra lieta ir ZZS vadītāja rotācija, kurai bija jau jānotiek  taču kura vēlēšanu dēļ bija atlikta. Es par variāciju, ka viņš kaut kur ir nosaukts kā prezidenta amata kandidāts, uzzināju tikai no masu saziņas līdzekļiem. Tas mani pārsteidza," norāda ZZS deputāts Kārlis Seržants.  Vaicāts, kādēļ izvēlējies paust atbalstu prezidenta amata kanidātam Andrim Bērziņam, nevis Valda Zatlera pārvēlēšanai, K. Seržants atsaucas uz laiku pirms četriem gadiem. “Es ļoti labi atceros, ko mēs, paši žurnālisti, teicām par Valdi Zatleru pirms četriem gadiem. Es uzskatu, ka Andra Bērziņa starta pozīcija ir labāka, nekā bija V. Zatleram. Šobrīd Latvijai ir vajadzīgs cilvēks, kas orientējas un var mēģināt ietekmēt to situāciju, kādā atrodas lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju ekonomiskās krīzes dēļ. Es gribu arī, lai man pašam ir izvēles tiesības,” skaidro K. Seržants.Savukārt ZZS deputāts Ingmārs Līdaka nolēmis balsot par V. Zatlera kandidatūru. Arī I. Līdaka R. Vējoņa vēlmi pamest ZZS vadītāja amatu vērtē kā noslogotību, esot vienlaikus ministra un ZZS vadītāja amatā. "Ir loģiski, ka šobrīd Vējonim ir grūti sekot politiskajiem procesiem un vadīt ZZS. Viņam ir jauna slodze, vadot apvienoto vides un pašvaldību ministriju. Klāt nākusi pašvaldību joma. Viņš jūt, ka nespēj vairs vadīt ZZS pilnvērtīgi. Kad jādiskutē par prezidenta jautājumiem, viņam jābūt Vīnē, Moldovā vai Daugavpilī. Viņam kā pašvaldību ministram jābūt mobilam un viņš saprot, ka grūti būt visur klāt," skaidro I. Līdaka.  I. Līdaka arī norāda, ka R. Vējonis nav bijis izvirzīts prezidenta amata kandidāts, taču Zaļās partijas rindās viņš ir pieredzējušākais un no viņa partijas biedru viedokļa R.Vējonis varētu būt piemērotākais kandidāts. "Taču, ja jau būtu vēlējušies virzīt, tad izvirzītu," tā I. Līdaka. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) pašlaik atrodas komandējumā Vīnē. Jau vēstījām, ka Raimonds Vējonis (Latvijas Zaļā partija) vēlas atkāpties no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadītāja amata, otrdienas vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) ziņas.R.Vējonis vēlas atkāpties, jo nevarot uzņemties atbildību par prezidenta amata kandidāta izraudzīšanos, kam pieci ZZS Saeimas frakcijas deputāti izvirzījuši kolēģi Andri Bērziņu. ZZS priekšsēdētāja amata pienākumi tiek veikti rotācijas kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Otrdien vietām Latvijā gaidāms pērkona negaiss

Otrdien plkst.5 gaisa temperatūra valstī bija no +8,8 grādiem Zosēnos līdz +17,6 grādiem Daugavgrīvā, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati. Otrdien daudzviet La...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas