Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ZZS koalīcijas amatiem virzīs Valaiņa, Krauzes, Auguļa, Kūtra un Meļņa kandidatūras

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) nolēmusi koalīcijas amatiem valdībā un Saeimā kā kandidātus virzīt savus 14.Saeimas vēlēšanu apgabalu līderus Viktoru Valaini, Armandu Krauzi, Uldi Auguli, Gunāru Kūtri un Kasparu Melni, aģentūrai LETA pastāstīja ZZS frakcijas vadītājs Valainis.

Politiķis gan atturējās minēt, kuru konkrēto amatu varētu ieņemt katrs no minētajiem ZZS Saeimas deputātiem, jo vēl neesot droši zināms ministriju sadalījuma izkārtojums starp topošās valdības partijām un līdzšinējās versijas var arī mainīties.

Valainis prognozēja, ka no Ministru prezidenta amata kandidātes Evikas Siliņas (JV) piedāvājums par atbildību sadalījumu gaidāms "tuvākajā laikā", bet atturējās lēst, kurā dienā tas varētu tikt saņemts.

Kā ziņots, iepriekš neoficiāli izskanējis, ka Krauze varētu ieņemt zemkopības ministra amatu, Augulis būt labklājības ministrs un Melnis atbildēt par Ekonomikas ministriju.

Tāpat ZZS atbildībā būs Saeimas priekšsēdētāja amats, kā arī varētu būt Klimata, enerģētikas un vides aizsardzības ministrija. Valainis iepriekš ticis saistīts ar iespēju ieņemt Saeimas priekšsēdētāja amatu.

Tomēr šādā sadalījumā arī vēl var būt izmaiņas.

Tikmēr Kūtris sarunā ar aģentūru LETA vēl pagājušajā nedēļā pēc kritikas viļņa par viņu kā iespējamo kultūras ministra amata pretendentu apgalvoja, ka nevēlas ieņemt nevienu ministra amatu topošajā valdībā, piebilstot, ka vēlēšanu laikā politiķis bija gatavs pildīt tieslietu ministra funkcijas, jo tā ir tēma, ko viņš labi zinot un pārzinot problēmas un risinājumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas