Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

92% rīdzinieku vēlas Rīgas 1. slimnīcas NMP punkta atjaunošanu

92% rīdzinieku vēlas, lai Rīgas 1. slimnīca atjaunotu neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumu sniegšanu, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS veiktā aptauja.

Pret šādu ierosinājumu bija tikai 5% respondentu.

Uz jautājumu, vai veidot Rīgas 1. slimnīcu kā lielu medicīnas pakalpojumu centru, pievienojot tai vēl četrus veselības aprūpes iestādes, 71% rīdzinieku atbildēja apstiprinoši, bet tam iebilda mazāk kā 18% aptaujāto.

Veselības iestādes, ko varētu pievienot, bija SIA Veselības nams 5, SIA Veselības centrs 1, SIA Sarkanā Krusta bērnu veselības centrs un SIA Bērnu zobārstniecības poliklīnika.

"Šī atskaite ir objektīvāka nekā atsevišķu amatpersonu pieņēmumi. Mūsu iniciatīvu un plānus izveidot vienotu veselības centru uz Rīgas 1. slimnīcas bāzes atbalsta lielāka daļa rīdzinieku, jo tāds centrs viņiem ir vitāli nepieciešams," norādīja Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Leonīds Kurdjumovs.

Rīgas domes pārstāvis arī uzsvēra, ka nepieciešams, lai  neatliekamā medicīniskā palīdzība atgriežas Rīgas 1. slimnīcā. "Pēc mūsu datiem, kopš 2009.gada 20.decembra, kad 1. slimnīca ir izslēgta no vienotā NMP dienesta sarakta, Rīgas "ātrie" strādā ļoti grūtos apstākļos, nerunājot pat par to, ka no šāda bezatbildīga lēmuma cieš paši pacienti. Ceļš līdz palīdzības saņemšanai palielinās, kas bieži vien var maksāt cilvēkam dzīvību," skaidroja L.Kurdjumovs.

Jau ziņots, ka Rīgas dome iebilst pret Veselības ministrijas plāniem samazināt finansējumu slimnīcai un to argumentējot, ka Rīgā ir pietiekams skaits ārstu, kas var sniegt palīdzību traumu gadījumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas