Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Rīgas nami par LNOB: Pirmkārt, novērsīsim bojātās fasādes draudus

"Ņemot vērā, ka konstatēti bojājumi un deformācijas, BVKB uzdevis veikt ēkas tehnisko apsekošanu mehāniskās stiprības izpētei, norādīts termiņš – gada laikā. To arī esam apņēmušies veikt normatīvajos aktos noteiktajos termiņos, vispirms pievēršoties akūtākajām problēmām," portālu Diena.lv informēja SIA Rīgas Nami pārstāvis Edgars Arnītis.

SIA Rīgas nami saņemtajā atzinumā no Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) par VSIA Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) ēkas apsekojumu, secināts, ka būtiskas atkāpes no prasībām, kas ietekmē ēkas drošību, nav konstatētas, informē uzņēmuma pārstāvis. 

BVKB savā atzinumā norāda uz dažiem mazāk būtiskiem pārkāpumiem, kas saistīti ar ēkas ekspluatāciju un tās nolietojumu. Inspektori konstatējuši bojājumus un plaisas ēkas ārsienās, fasādes apdarē un iekšsienās, tomēr riskus darbinieku un garāmgājēju drošībai tie nerada.

Lielāku vērību inspektori pievērsuši ekspluatācijas pārkāpumiem, kas saistīti ar LNOB, kā ēkas nomnieka, darbību – neizolēta elektroinstalācija, nepamatota telpu ekspluatācija, pārkāpumi evakuācijas ceļu uzturēšanā, patvaļīga starpsienu un aiļu izbūve, skaidro Arnītis.

Ņemot vērā, ka konstatēti bojājumi un deformācijas, BVKB uzdevis veikt ēkas tehnisko apsekošanu mehāniskās stiprības izpētei, norādīts termiņš – gada laikā. 

"Pirmkārt, vēlamies novērst draudus, kas saistīti ar bojāto ēkas fasādi. Esam noslēguši līgumu par fasāžu detalizētu tehnisko apsekošanu un neatliekamo darbu veikšanu (fasādes pilnībā atdalījušos apmetuma vietu demontāžu un utilizāciju) ar SIA CMB. Darbu izpilde plānota līdz 2017.gada 3.martam," informē Rīgas nami pārstāvis, skaidrojot, ka pēc fasāžu apsekošanas atzinuma saņemšanas, tiks pieņemts lēmums par turpmāko rīcību.

"Vienlaikus, lai novērstu LNOB būvkonstrukciju bojājumus, notiek darbs pie būvprojekta izstrādes LNOB kasu piebūvei. Plānojam būvprojekta saskaņošanu un realizāciju veikt šī gada laikā," informē uzņēmums. 

Tāpat BVKB uzdevis sakārtot kadastrālās uzmērīšanas lietu, kā arī novērst atzinumā norādītos ekspluatācijas pārkāpumus, par to ir informēts LNOB, kas saskaņā ar esošo nomas līgumu, ir atbildīga par ēkas ekspluatāciju un apsaimniekošanu, atbilstoši drošības prasībām un normatīvajiem aktiem.

Jau vēstīts, ka janvārī tika atklāti LNOB ēkas fasādes bojājumi. 
 

Top komentāri

grope
g
Draudus vairs nevar novērst, tikai sekas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas