Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 29. maijs
Raivis, Raivo, Maksis, Maksims

Rīgas Velo nedēļa notiks no 26. aprīļa līdz 5.maijam

Biedrība _Rīgas Velo nedēļa _un Rīgas dome sadarbībā ar citiem velo aktīvistiem no 26. aprīļa līdz 5.maijam, atklājot šī gada velo braukšanas sezonu, rīkos Rīgas Velo nedēļu, portālu Diena.lv informēja Rīgas domē.

Rīgas Velo nedēļa ar dažādiem pilsētas sporta un kultūras velopasākumiem jau trešo gadu tiek organizēta riteņbraukšanas aktīvās sezonas sākumā, lai visiem satiksmes dalībniekiem atgādinātu, ka pilsētā riteņbraucēji ir neatņemama ikdienas transporta sastāvdaļa, kurai ir tendence aizvien palielināties.

Rīgas mērs Nils Ušakovs informēja, ka Rīgas dome sākusi jaunu veloceļu izbūvi - Daugavgrīvas ielas satiksmes mezgla un Daugavas krastmalas rekonstrukcijas ietvaros, kā arī Vecāķu prospektā no Kalngales ielas līdz Atlantijas ielai. Šobrīd tiek projektēts veloceļš Centrs – Ķengarags – Rumbula - Dārziņi, kā arī veikti veloceļa uz Daugavgrīvas salu līdz Vakarbuļļu pludmalei izpētes un projektēšanas darbi. Viņš uzsvēra, ka viens no pašvaldības mērķiem ir izveidot veloceļu tīklu, kas savieno Rīgas centru ar mikrorajoniem, lai nodrošinātu ērtu pārvietošanos velobraucējiem.

Savukārt biedrības Rīgas Velo nedēļa pārstāvis Toms Ērenpreiss sacīja: "Mūsu mērķis ir aicināt Rīgas iedzīvotājus riteni izvēlēties kā vienu no pamata pārvietošanās līdzekļiem, veidojot aizvien spēcīgāku ikdienas riteņbraukšanas kultūru. Rīgas Velo nedēļas ietvaros ar vairākām diskusijām tiks akcentēta riteņbraucēju drošība un pieaugušā nepieciešamība pēc kvalitatīvas, pārdomātas un visaptverošas veloinfrastruktūras."

Rīgas Velo nedēļa ietvers vairāk nekā 25 pasākumus. Notiks gan diskusijas par Rīgas veloinfrastruktūras attīstību, gan velosipēdista lomu pilsētas satiksmē. Tāpat notiks izklaidējošas velo polo, velo triāla, velo ruļļu cīņas, velo orientēšanās sacensības. Nedēļa noslēgsies ar krāšņu un jau par tradīciju kļuvušo Tvīda braucienu – retro velosipēdu un tērpu parādi 5. maijā. Plašāka informācijas par pasākumiem pieejama Rīgas Velo nedēļa mājas lapā http://rigasvelonedela.lv/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas