Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Aicina novērtēt pasta vietā iecerēto būvi

Pasta ēku Stacijas laukumā plānots nojaukt līdz šā gada novembrim, ko būvēt vietā — atkarīgs arī no rīdziniekiem.

Līdz 5.septembrim Rīgas iedzīvotāji aicināti izteikt savu vērtējumu par ieceri Latvijas pasta (LP) vecās ēkas vietā Stacijas laukumā uzcelt košu daudzstāvu darījumu centru. Pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu apkopošanas par tā būvniecību būs jālemj Rīgas domei. Pašreizējo pasta ēku plānots nojaukt līdz šā gada novembrim.

Diena jau rakstīja, ka LP ēkas vietā plānots uzbūvēt daudzfunkcionālu kompleksu ar veikaliem, viesnīcu un birojiem. Aplēsts, ka tā izmaksas varētu būt ap 30—40 miljonu latu. Projekta attīstītājs ir būvkompānijas Skonto būve līdzīpašniekam Guntim Rāvim piederošais uzņēmums Attīstības aģentūra. Šim uzņēmumam LP uz 49 gadiem iznomājis minēto īpašumu Stacijas laukumā 1. Darījuma formēšana sākās vēl 2005.gadā, kad pasts pārcēlās uz jauno kompleksu pie lidostas Rīga. Par aptuveni vienu hektāru zemes G.Rāvim piederošais uzņēmums LP maksās vienreizēju iemaksu — četrus miljonus latu un turpmākos 49 gadus ikgadēju nomas maksu — apmēram 200 000 latu. Tūlīt pēc darījuma vairāki nekustamo īpašumu eksperti atzina, ka, pārdodot iekārojamo zemes gabalu atklātā izsolē, valsts uzņēmums nopelnītu daudzkārt vairāk, nekā iznomājot to uz 49 gadiem. Par šo darījumu LP saņēma arī asu Valsts kontroles kritiku.

Vai un kad varētu sākties darījumu centra būvniecība, būs atkarīgs no sabiedriskās apspriešanas rezultātiem un domes lēmumam. To, kādu apbūvi realizēt Stacijas laukumā 1, Attīstības aģentūra izvēlējās konkursā. Viens no žūrijas locekļiem Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomes vadītājs Jānis Krastiņš stāsta, ka "projekts izcēlās ar kvalitāti un skaidri atrisinātu funkciju — birojiem apakšstāvā un viesnīcu augšā". Pret sarkanīgo krāsu arhitektam iebildumu neesot: "Krāsa ir tikai papildu elements. Būtiskākā ir forma, un, manuprāt, attiecīgajā vietā tā pilsētvidē iekļaujas."4

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Vēl foto šeit

FOTO: Latvijas Pasta ēkas vietā Rīgā plāno darījumu centru

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas