Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ap 400 mājām Rīgā dod papildu laiku izbūvēt ūdens uzskaites mēraparātu mezglus

Ap 400 dzīvojamām mājām Rīgā dod papildu laiku izbūvēt ūdens uzskaites mēraparātu mezglus, bet 20 mājās, kur šāda izbūve netiek plānota dzīvokļu īpašnieku pretestības vai citu apstākļu dēļ, būs cita norēķinu kārtība, aģentūru LETA informēja SIA Rīgas ūdens pārstāvis Arturs Mucenieks.

Šajos 20 SIA Rīgas namu pārvaldnieks pārvaldītajos dzīvojamos namos Rīgas ūdens mainījis ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoma noteikšanas normas. Jaunā kārtība tiek piemērota no 1.septembra un tā paredz, ka turpmāk ūdenssaimniecības pakalpojumu apjoms tiks noteikts, balstoties uz pašvaldības noteikto ūdens patēriņa normu iedzīvotājam diennaktī, nevis balstoties uz katra dzīvokļa skaitītājiem.

Kā aģentūrai LETA skaidroja uzņēmuma pārstāve Līva Duļbinska, 2016.gadā pieņemtie Ministru kabineta noteikumi paredz, ka namu apsaimniekotājiem bija jānodrošina komercuzskaites mēraparātu mezglu izbūvi, taču konkrētajās 20 ēkās šis jautājums joprojām netiek risināts. 

Vienlaikus Ministru kabineta noteikumi paredz, ka objektos, kuros šis mēraparāts nav uzstādīts, ūdens patēriņa noteikšanai piemēro pašvaldības noteiktās ūdens patēriņa normas.

"Tas nozīmē, ka iedzīvotāji maksās nevis pēc katra dzīvokļa skaitītājiem, bet kopējiem noteikumiem," sacīja Duļbinska.

Viņa gan konkrēti neprognozēja, vai tas iedzīvotājiem radīs sadārdzinājumu, jo katra situācija jāvērtē individuāli. 

Pēc pārstāvju teiktā, namu apsaimniekotāji ilgstoši zinājuši par nepieciešamību nodrošināt mezglu izbūvi un Rīgas ūdens atkārtoti uz to vērsis uzmanību jau pērn oktobrī, sākotnēji dodot termiņu līdz šā gada 1.februārim, bet vēlāk to pagarinot līdz 1.augustam. 

RNP un citi dzīvojamo māju pārvaldnieki ir lūguši līdz 2020.gada 1.janvārim pagarināt šo termiņu un turpināt ņemt vērā dzīvokļos ierīkoto ūdens patēriņa skaitītāju rādījumus. 

Tomēr, izvērtējot situāciju, konstatēts, ka šāds termiņa pagarinājums iespējams tikai attiecībā uz 436 dzīvojamām mājām, jo ir saņemta informācija par tajās veiktajām darbībām komercuzskaites mēraparātu mezglu izbūvei. Savukārt 20 mājās dzīvokļu īpašnieku pretestības vai citu apstākļu dēļ šāda izbūve netiek plānota. 

Par atteikumu pagarināt termiņu šīm 20 ēkām RNP esot informēts, norādīja Mucenieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas