Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aptur solu novākšanu Vērmanes dārzā

Solu novākšana Vērmanes dārza estrādē ir apturēta, un par tālāko rīcību lems deputāti ārkārtas komitejas sēdē, šodien sociālajos tīklos pauda Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas vadītājs Edmunds Cepurītis (PP).

Mikroblogošanas vietnē Twitter Cepurītis norāda, ka ziņa par Vērmanes dārza soliņiem esot maldinoša. Parku bez soliem atstāt nevar, un tas nenotiks, viņš apgalvo.

Īstermiņā ar vairāku soliņu noņemšanu esot plānots paglābt to kultūrvēsturiskās vērtības no demolēšanas un nozagšanas.

Deputāts sola, ka komitejas sēdē tiks meklēti drošības risinājumi, kas pasargātu parka vērtības, bet tas jādara tā, lai neciestu pārējie parka apmeklētāji. 

Kā ziņots, pašvaldības uzņēmums Rīgas meži šodien izplatīja informāciju par nakts uzdzīves vietas likvidēšanu Rīgā, Vērmanes dārza estrādē. Lai to izdarītu, no estrādes plānots aizvākt solus.

Kā norāda uzņēmums, Vērmanes dārza estrādi par savu nakts uzdzīves vietu šogad aizvien biežāk izvēlas dažādi dīkdieņi un bezpajumtnieki. Lai likvidētu ērtus apstākļus iedzeršanai, narkotiku lietošanai, trokšņošanai un nakšņošanai, uzņēmums nolēmis no estrādes aizvest solus.

Savukārt Rīgas Pašvaldības policija lūgta biežāk apsekot šo teritoriju.

Kā skaidro uzņēmums, posta aina Vērmanes dārza estrādē paveras teju katru rītu. "Nogarlaikojušies dīkdieņi pa nakti ir izmētājuši solus, atkritumus, izraustījuši stādījumus, kā arī aprakstījuši nesen nokrāsotās estrādes sienas. Tā kā naktīs tualetes parka apkaimē ir slēgtas, uzdzīvotāji tam izmanto estrādes kaktus un apstādījumus. Līdz ar to parka darbiniekiem ik rītu nākas veltīt daudz laika, savācot postažu," vēsta uzņēmums.

Rīgas pašvaldības policija parku iekļāvusi ikdienas patrulēšanas maršrutā. Policija parkā arī regulāri pieķer pārkāpējus - pārsvarā nepilngadīgas personas, kuras lieto alkoholu un citas atkarību izraisošas vielas. Lai gan policijas klātbūtne parkā ir bieža, nereti vandaļiem pārkāpuma izdarīšanai nepieciešams salīdzinoši īss laiks un daļai, piemēram, estrādes sienu apķēpātājiem bieži izdodoties izsprukt nesodītiem. 

Attiecīgi policijas skatījumā soliņu demontāža varētu palīdzēt novērst cilvēku pulcēšanos.

papildināts virsraksts un visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas