Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Ar Lībiešu dienu, bērnu izklaidēm, kultūras un sporta pasākumiem noslēgsies Rīgas svētki

Svētdien, Rīgas svētku trešajā jeb noslēdzošajā dienā, galvaspilsētā tiks atzīmēta Lībiešu diena, gaidāmas bērnu izklaides, kā arī dažādi kultūras un sporta pasākumi, aģentūru LETA informēja Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Programma visai ģimenei risināsies Vērmanes dārzā pasākumā Pasaku dārzs. Izrāžu teltī uzstāsies teātra trupas un dažādi triku meistari, bet pasakas par Rīgu un brīnumainiem senlaiku notikumiem stāstīs aktieris Jānis Skanis. Parkā savas prasmes rādīs ielu cirka mākslinieki. Savukārt Vērmanes parka zālienos būs radošās darbnīcas un izklaides, bet estrādē - vērojams kino. 

Savukārt 11. novembra krastmalā notiks pasākums Pilsētas teikas. Mūsu teikas. Dienas garumā tiks izdzīvotas un izspēlētas dažādas Rīgas teikas, kur ikviens pasākuma dalībnieks varēs līdzdarboties, savukārt uz skatuves muzicēs duets Signe un Jānis un grupa The Originals. Tāpat būs vērojams deju lieluzvedums Rīgas kalnu teikas, ko izdejos tautas deju kolektīvi, un citas aktivitātes. 

Dzegužkalnā notiks ceturtie Lībiešu dziesmu svētki. Lībiešu diena sāksies ar aktivitātēm bērniem un brīvdabas vēlajām brokastīm lībiskās noskaņās. Dienas gaitā ikviens varēs iemācīties vārdus lībiešu valodā un izdzīvot lībiešu leģendas dažādās aktivitātēs. 

Svētku trešajā dienā būs iespēja apmeklēt arī vairākus koncertus, tostarp koncertciklu Senās Rīgas muzikālās leģendas un Dziesmu tilti koncertus. 

Kultūras pils Ziemeļblāzma parkā darbosies kino uzņemšanas paviljons, kurā apmeklētājiem būs iespēja iejusties filmēšanas atmosfērā un kļūt par kinoaktieriem, tāpat būs pieejamas radošās darbnīcas, iespēja apgūt multiplikācijas filmu veidošanas pamatus un citas izklaides.

Ģimenes ar bērniem svētku trešajā dienā aicinātas arī uz Esplanādi, kur pasākumā Latvijas meistari bērniem ikviens varēs iegādāties Latvijā tapušas preces bērniem un meistaru darinājumus - attīstošās rotaļlietas, galda spēles, rotaļlietas aktīvai atpūtai, dizaina priekšmetus un bērnu apģērbus, kā arī noskatīties Lielo leļļu un talismanu svētkus un to gājienu uz 11. novembra krastmalu. 

Svētku pēdējā dienā risināsies arī vairākas sporta aktivitātes, tostarp pludmales spēļu sacensības vairākos sporta veidos, pasākums Slidošanas trakums Kurbads hallē un Airēšanas svētki.

Svētku apmeklētāji gaidīti arī tirdziņos, izstādēs, jaunās kultūras un mākslas telpā Hanzas perons, pasākumos Klostera ielā, Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un Grāmatu ielā.

Rīgas svētkus piedāvā Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi un nodibinājumu Rīgas Tūrisma attīstības birojs. Tos organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem - uzņēmumiem un sabiedriskajām organizācijām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas