Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Arī tiesa neļauj LKS rīkot mītiņu Rātslaukumā

Administratīvā rajona tiesa lēma noraidīt Latvijas Krievu savienības (LKS) pieteikumu par Rīgas pašvaldības lēmumu, ar kuru LKS nav atļauts rīkot mītiņu Rātslaukumā, kas bija paredzēs šopēcpusdien, aģentūrai LETA apstiprināja tiesā.

Tiesā bija vērsusies Rīgas domes LKS deputāte Inna Djeri ar mērķi izteikt protestu pret amorālu valdības rīcību, nicinot tradīcijas, pieminekļus un dzimto valodu.

Ar tiesā pārsūdzēto lēmumu pieteiktās sapulces norise tika aizliegta. No pārsūdzētā lēmuma izriet, ka, nespējot prognozēt sapulces dalībnieku skaitu, nav iespējams novērst sabiedriskās kārtības un drošības apdraudējumu, pat piesaistot īpaši lielus tiesībsargājošo iestāžu resursus vai nosakot pasākuma ierobežojumus. Pašvaldība neesot guvusi pārliecību, ka pieteicēja kā organizatore spēs ievērot un nodrošināt likumā noteikto pienākumu un aizliegumu ievērošanu.

Tiesa, uzklausot administratīvā procesa dalībniekus un iepazīstoties ar Valsts drošības dienesta sniegto informāciju, atzina, ka pārsūdzētajā lēmumā sabiedriskās drošības un kārtības apdraudējums ir konstatēts pamatoti.

Tiesas sprieduma motivācija kļūs zināma 3.jūnijā, kad būs pieejams pilns spriedums. Spriedumu varēs pārsūdzēt Augstākās tiesas Administratīvo lietu departamentā viena mēneša laikā no pilna sprieduma sagatavošanas dienas.

Partijas līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs solīja rīkot mītiņu tikai tad, ja tiesa to atļaus.

Ņemot vērā pašvaldības atteikumu, LKS izplatījusi sociālajos tīklos aicinājumu šodien nepulcēties Rātslaukumā. Neskatoties uz šo aicinājumu, Rātslaukumā pulcējušies ap 200 cilvēku, bet vairākas personas tika aizturētas.

Kā vēstīts, Valsts drošības dienests (VDD) sniedza Rīgas domei negatīvu atzinumu par LKS iecerēto mītiņu piektdien Rātslaukumā.

Iekšlietu ministre Marija Golubeva (AP) norādījusi, ka VDD priekšnieks Normunds Mežviets viņu informējis, ka sniegs Rīgas domei negatīvu atzinumu par potenciālo LKS pasākumu, tāpēc ministre aicinot Rīgas domes izpilddirektoru sekot kompetento iestāžu vērtējumam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas