Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Atklāj jauno Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Infekcijas slimību nodaļu

Jaunatklātajā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Infekcijas slimību nodaļā pacientus varēs aprūpēt saskaņā ar jaunākajām infekciju ārstēšanas prasībām, atklājot nodaļu, klātesošajiem teica BKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša.

Kā atklāšanas laikā norādīja Bērnu slimību klīnikas virsārste, bērnu infektoloģe Gunta Laizāne, nodaļā ir palāta pacientiem ar īpašām vajadzībām, kā arī īpašs jaunums ir četras negatīvā spiediena palātas, kas paredzētas paaugstinātas bīstamības infekciju izolācijai.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Laizāne, negatīvā spiediena palātas paredzētas, lai īpaši lipīgas infekcijas, kuras pārvietojas pa gaisu, neizkļūtu gaiteņos un neaplipinātu citus pacientus. Viņa norādīja, ka šādi iespējams kontrolēt masalu, difterijas, dažādu eksotisku slimību, arī vējbaku izplatību slimnīcā.

Tāpat Laizāne uzsvēra, ka tehnoloģijas, ar kurām ārstēt pacientus, slimnīcai bija jau pirms tam, tomēr jaunās telpas iekārtotas atbilstoši jaunākajām infekcijas kontroles iespējām - ir iespēja bieži mazgāt rokas, tualetes katrā palātā un tikai divi pacienti vienā telpā, kas būtiski ļaus samazināt infekciju izplatību un risku aplipināt citus nodaļas pacientus.

Nodaļā vienlaikus varēs uzturēties 60 pacienti.

Atklājot nodaļu, Veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) novērtēja izremontētās un ar sienu gleznojumiem rotātās telpas. Tāpat ministrs uzsvēra, ka infekcijas slimību nodaļas kanalizācijas ūdeņiem tiek veikta atsevišķa attīrīšana ar augstu filtrāciju pakāpi, kas nodrošina slimību ierosinātāju nenokļūšanu pilsētas kanalizācijas ūdeņos.

Celtniecības darbi nodaļā noritēja 3735 kvadrātmetru platībā, un kopējās būvniecības izmaksas bijušas teju trīs miljoni eiro.

Būvniecības darbi tiek veikti Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētā projekta VSIA Bērnu klīniskā universitātes slimnīca stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras attīstība ietvaros, no kura 84,21% ir ERAF līdzfinansējums, bet 15,79% - Bērnu slimnīcas līdzfinansējums.

Šī projekta ietvaros ir paredzēta vēl trīs slimnīcas korpusu rekonstrukcija, proti, šobrīd ir uzsākta 10.korpusa rekonstrukcija, kurā atradīsies ģenētiskā laboratorija, vienlaikus ir noslēgts līgums par 23.korpusa rekonstrukciju, kurā izvietosies rehabilitācijas klīnika, kā arī tuvākajā laikā plānots noslēgt līgumu par 24.korpusa 1.kārtas rekonstrukcijas darbiem, kurā mājvietu atradīs Hematoonkoloģijas nodaļas pacienti.

Infekcijas slimību nodaļā ik gadu palīdzību saņem 3000 mazie pacienti ar plašu slimību loku. Vairāk nekā pusi no gadījumiem sastāda zarnu infekcijas slimības, un tām seko dažādas lokalizācijas elpceļu infekcijas, kā arī tipiskās bērnu infekcijas, piemēram, skarlatīna, vējbakas, cūciņas un citas. Šajā nodaļā palīdzību saņem arī pacienti ar hepatoloģiskām jeb aknu infekcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas