Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Baltā nakts būs, bet no Rīgas kultūras kalendāra svītro Šmita neieredzēto bluķa vilkšanu

Ja izrādīsies, ka nauda laikmetīgās mākslas festivāla, _Baltā nakts _var nepietikt, tad pašvaldība domās, kur to rast, taču pagaidām Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītājai Eiženijai Aldermanei (LPP/LC) neesot pamata domāt, ka līdzekļu apcirpšana uz pusi būtiski pasliktinās festivāla kvalitāti.

Salīdzinot ar citiem lielākajiem kultūras notikumiem pilsētā, šim festivālam šogad atņemts visvairāk naudas, liecina ceturtdien komitejā apstiprinātais naudas piešķīrums kultūras pasākumiem. Komitejā apstiprinātajā pasākumu kalendārā šogad nav ieplānota ierastā bluķa vilkšana Vecrīgā, pret ko iepriekš kā “pagānisku” tradīciju vairākkārtīgi iestājās domnieks Jānis Šmits (LPP/LC). Jau iepriekš kritiskus vārdus taupīšanai uz laikmetīgās mākslas rēķina veltījuši vairāki mākslinieki. “Acīmredzot laikmetīgo mākslu nesaprot,” _Dienai _sacīja Latvijas Radošo savienību padomes (LRSP) ģenerālsekretārs Haralds Matulis. Baltās nakts budžets šogad būs 45 000 latu 90 000 latu vietā pagājušajā gadā. Rīgas svētkiem piešķirtās naudas apjoms samazinājies no 90 000 latiem līdz 68 000 latu.

No 90 000 uz 70 000 latu krities finansējums gaismas festivālam Staro Rīga. E.Aldermane uzskata, ka arī gaismas festivālam līdzekļi ir pietiekoši, jo šogad visas izmaksas ir kļuvušas lētākas.

Kopumā kultūras pasākumiem dome piešķīrusi 498 054 latu.Šī gada prioritāte būs, piemēram, 4.maija pasākumi, kam piešķirti 49 000 latu. Atvēlētā summa palielināta arī Mātes dienas un Ģimenes dienas koncertam - 9.maijā.

J.Šmits komitejas sēdē izvirzīja priekšlikumu pēdējam pasākumam novirzīt naudu no programmas “Bluķa vakars Vecrīgā”, taču tāds pasākums Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sagatavotajā kultūras kalendārā šogad vispār nav paredzēts. Tā vietā ir atvēlēti 1000 latu ziemas saulgriežu sarīkojumu organizēšanai decembrī. Pasākumi tiks izvēlēti konkursa kārtībā, tāpēc nav izslēgts, ka bluķa vilkšanas pasākums varētu notikt, sacīja E.Aldermane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas