Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

"Binders": Rīgā nav kur izliet savākto lietus ūdeni

Rīgas dome ir neapmierināta ar uzņēmuma _Binders _darbu otrdienas vakarā pēc spēcīgajām lietusgāzēm, jo ūdens atsūknēšana no ielām neesot notikusi pietiekami ātri.

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) trešdien īpaši sasauktajā preses brīfingā sacīja, ka uzņēmums ūdens atsūknēšanu no applūdušajām vietām esot sācis tikai divas stundas pēc lietus, tādēļ 11. novembra krastmalā, Maskavas un Daugavpils ielas krustojumā, kā arī atsevišķās vietās Čaka un Marijas ielā bija apgrūtināta satiksme. Sabiedriskais transports tādēļ esot atpalicis no grafika par trīsdesmit minūtēm.

Pretenzijas pret uzņēmumu ir par vēlo ierašanos. Tas varēja sākt darbu pusotru stundu ātrāk. Normāli būtu ūdnes atsūknēšanu no ielām uzsākt pēc trīsdesmit minūtēm,” uzsvēra N.Ušakovs. Pēc vakardienas notikumiem Rīgas dome plāno pārskatīt līguma saistības ar kompāniju Binders.

Savukārt kompānijā Binders neuzskata, ka rīkojusies novēloti. Vaina esot Rīgas kanalizācijas sistēmas jaudas un kapacitātes trūkumā. Līgums ar RD paredzot, ka bojājumu rašanās gadījumā uzņēmumam problēma ir jānovērš trīs stundu laikā pēc izsaukuma. “Tomēr vakar kanalizācijas sistēmā bojājumu nebija. Līgumā nav speciāla punkta, kurā atrunāts, kā jārīkojas sūknējot lietus ūdeņus,” saka uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Vita Noriņa. Binders krastmalā ieradās divas stundas pēc izsaukuma saņemšanas, savukārt sūknēšanas darbi aizņēma vēl trīs
stundas.

No peļķēm izsūknētais ūdens tika liets mucās ar astoņu tonnu tilpumu. To saturs ir jālej tuvākajā lietus ūdens kanalizācijas akā. “Problēma rodas tādēļ, ka mums trūkst vietas, kur izliet izsūknēto ūdeni. Mucu saturs ar peļķu ūdeni tiek liets tajā pašā kanalizācijas sistēmā, kur ieplūst lietus notekūdeņi,” saka V.Noriņa. Veidojas kurioza situācija - pelķes radušās no kanalizācijas nespējas savākt notekūdeņus, tomēr no tām sasūknētais ūdens tiek izliets tajā pašā kanalizācijā, kurai trūkst kapacitātes, pauž Binders pārstāve.

Vakardien uzņēmuma darbinieki neesot varējuši sākt ātrāk atsūknēt ūdeni no centra ielām, jo esot bijuši daudz izsaukumu, problēmas sagādājusi arī tehnikas novietošana aplūdušajos ielas posmos. “Tikko kā vienā vietā darbi bija pabeigti, brigāde steidzās uz nākamo,” teic uzņēmuma pārstāve. Darbinieki devušies uz izsaukumiem Barona un Aspazijas ielu krustojumā, Melnsila un Kapseļa ielu krustojumā, Kronvalda ielā pie Nacionālā teātra, Daugavpils un Maskavas ielu krustojumā, 11.Novembra krastmalā, kā arī Krasta ielā.

Krastmalā izsūknētas tūkstots tonnu lietus ūdens.

(papildināta ar uzņēmuma Binders viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas